Öğrenciler Mersin Maratonu'nu Resmedecek

Öğrenciler Mersin Maratonu'nu Resmedecek

Haber Ajansı Yayın Grubu

Düzenlenen resim yarmasnn ardndan örencilerin hayal dünyalaryla maratonu resmettikleri tüm eserler 1-2 Aralk tarihinde düzenlenecek olan Maraton Fuar’nda görücüye çkacak.

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan bu yl üçüncü kez düzenlenecek olan Uluslararas Mersin Maratonu ile ehir spora doyarken, bir taraftan da örencilerin hayal dünyalarn yansttklar resimler ile renklenecek.

‘Mersin Maratonu’ temal resim yarmasna ortaokul ve lise düzeyindeki örenciler katlabilecek. Yarma Mersin Büyükehir Belediyesi ve Mersin l Milli Eitim Müdürlüü’nün ibirlii ile merkez ilçelerde bulunan okullar arasnda gerçekletirilecek.

‘Mersin Maratonu’ temal resim yarmasna katlmak isteyen ortaokul ve lise örencileri, 35cm x 50 cm ölçülerinde resim kâdna Mersin Maratonu temasyla yaptklar resimleri ile katlacaklar.

Sulu, pastel, kuru ve yal boya gibi her türlü boya malzemesi kullanarak çizilebilecek olan resimleri katlmclar, okullarndaki resim öretmenlerine teslim edecekler.

Ödüller ile örenciler onore edilecek

Kazanan yarmaclarn isimleri 30 Kasm tarihinde Mersin Maratonu’nun resmi web sayfasnda yaynlanacak.

Ödüller ise 1-2 Aralk’ta Forum Alveri Merkezi’nde yaplacak olan Maraton Fuar’nda verilecek.

Yarmaya katlan örencilerin, resimlerinin ön sa alt köesine isim, soy isim ve snflarn yazmalar zorunluyken, resmin arka yüzünün sa alt köesine ise yarmacnn ismi, soy ismi, okulu, snf, velisinin ismi, soy ismi ve telefon numaras ile ikametgâh bilgilerinin yer almas gerekiyor. Bilgileri eksik ya da yanl olan resimler ise deerlendirmeye alnmayacak.