Nisan Ayı Meclisi Toplandı

Nisan Ayı Meclisi Toplandı

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi Nisan Ay Toplants’nn 1. Birleimi, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bakanlnda gerçekletirildi.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen toplantda, idare tekliflerine ait 29 ve komisyon raporlarna ait 13 ve gündem d 5 olmak üzere toplam 47 madde görüüldü.

Meclis toplantsnda Mersin Kent Merkezi Dou Girii Özel Proje Alan (1. Etap) Planlamaya Esas Aratrma Çalmalar, Jeolojik ve Joteknik Etüt, Nazm ve Uygulama mar Plan Revizyonu, Kentsel Tasarm ve Proje Görselletirme i kapsamnda hazrlananlar ile ilgili, mar ve Bayndrlk Komisyonu raporu 2 red, 3 çekimser oy sonucunda oy çokluu ile mecliste kabul edildi.

Mersin li Akdeniz lçesi, Kent Merkezi Dou Girii Özel Proje Alan/ 1/5000 Ölçekli Nazm mar Plan Revizyonu Mevcut Plannn hukuki ve yasal olmad eklindeki açklamalarn doru olmadn söyleyen Bakan Kocamaz, “Bunlar daha önce görüüldü. Yasal olmayan hiçbir ey yok. Limana oradan tr girmeyecek. Ben geldiimden beri o konteynrlarn oraya koyulmamas için mücadele ediyorum. O konteynrlarn oraya koyulmamas konusunda çözüm üretmek için MIP’den yetkilileri de çardm. Çok kötü bir görüntü var. Gelin buna bir çözüm bulalm, yeni konteynr alanlar oluturulsun dedim. Buradan konteynr darya çkmasn, bütün ücretini biz alalm diyorsunuz. Bu bölgenin bile büyük ksmn MIP kiralam. Onlarn bana söyledii, ‘Konteynrlarn orada yükselmesi bize peyzaj gibi geliyor’ diyorlar. Para peyzaja dönüüyor. Bu ilerde bir an evvel karar alp, uygulamaya geçmemiz gerekiyor. Oradaki insanlarla da görüüldü, kaç defa toplant yapld. Bunu kendi kafamza göre yapmadk” dedi.

“Hiç kimse bu itirazlardan kendine pay çkarmasn”

Dilek ve temenni bölümünde 1/ 5000 Ölçekli lave ve Revizyon Nazm mar Plan ile ilgili itirazlar hakknda bilgi veren Bakan Kocamaz,  “4 merkez ilçemizde toplam 15 bin 90 itiraz olmu. Bunlardan özel proje alanlar ile ilgili 6 bin 23, kentsel dönüüm ve geliim alanlar ile ilgili 2 bin 621, Devlet Su leri’nin talepleri üzerine planlanan dere akslarna itiraz toplam 1292, yüksek gerilim hatlarna yönelik toplam 164 itiraz, turizm alanlarna itiraz yalnzca Mezitli’den 536 tane, ky kenarda kalan rekreatif alanlarla toplam 513, Mezitli- Tece Küçük Sanayi Alan ile ilgili 99, Mezitli- Tece konut d kentsel çalma alan ile ilgili 57, Mezitli Organize Tarm ve Hayvanclk Bölgesi ile ilgili 28, Kaplumbaa Üreme Ve Koruma Tampon Sahas ile ilgili 213 ve Mezitli younluk itirazlar toplam 380 tane olmak üzere toplam 15 bin 90 itiraz olmu. 11 bin 926 genel konularla ilgili, 2 bin 115 münferit itiraz var. 1049 tane itirazn da yeri belli deil” ifadelerini kulland.

Paftas ve adas olmayan itiraz dilekçelerinin bulunduunu ve sadece itiraz etmi olmak için dilekçe yazldn söyleyen Bakan Kocamaz, “Bu iin organize i gibi göründüünü daha öncede söyledim. tiraz dilekçesi verilmi ama ne pafta ne ada ne parsel numaras, bunlarn hiç birisi yok. Dilekçe vermi olmak için, gaza gelip itiraz edilmi. Yeniden belediye bakanlar ile toplant yapld. O bölgelerde bu itirazlardan deerlendirilmeye deer bulunanlar düzeltilecek. Onun dnda yasal olarak yapmamz mümkün olmayan yerler yaplmayacak. Bu demektir ki biz 1/5000’ik planlar yapyoruz ama Mersin’in gelecei ile ilgili çokta bir ey deimeyecek, durum bunu gösteriyor. mar planlar kentlerin geleceini düzenler. tiraz var diye, ‘uray düzeltelim, buray düzeltelim’ dediiniz zamanda bu imar plan olmaz. Zaten bu itirazlardan 1500-2000 tanesi ancak yeniden deerlendirilebilir. Onun dndakiler eski haliyle devam edecek demektir. Hiç kimse kendine buradan pay çkarmasn. Bu kentin gelecei ile ilgili verilecek radikal kararlarn arkasnda bu meclis ve ilçe belediyeleri durmad sürece Mersin’de çok ta düzgün bir plan çkmayacan buradan açk seçik ilan ediyorum” eklinde konutu.