Mutlu Kadınlar Arı Gibi Çalışacak

Mutlu Kadınlar Arı Gibi Çalışacak

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mersin li Arcl Yaygnlatrma Projesi kapsamnda arclkla geçimini salayan üreticilere Mut’ta ar kovan datt. Arkovan datm töreninde konuan Bakan Kocamaz, “Biz vatandalarmza balk vermekten ziyade balk tutmay öretiyoruz” dedi.

Krsal mahallelerin ekonomik anlamda kalknmas için desteklerini sürdüren, üreticilere üretim alanlarna ve artlarna uygun desteklerini sürdüren Bakan Kocamaz, ar gibi çalan Mersinli üreticilere ar kovan datt. Datm törenine MHP Mersin Milletvekili Baki imek, MHP Mersin Milletvekili Aday Mehmet Büyüktatl, Mut Belediye Bakan Nebi Ylmaz, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, MHP Mut lçe Bakan Alparslan Sava Kr, Ülkü Ocaklar Mut lçe Bakan Soner Kr, muhtarlar ve vatandalar katld.

Ar kovan datm töreninde konuan Bakan Kocamaz, 30 Mart’tan öncesi Mersin’in hak ettii yerde olmadn, Cumhuriyet dönemi boyunca yeterince hizmet alamadn belirtti. Mersin için bir milat olan 30 Mart tarihinden sonra söz verdikleri gibi Mersin’in bütün problemlerini masaya yatrdklarn ve çözmek için gece gündüz demeden çaltklarn belirten Bakan Kocamaz, “Sizler bize güvendiniz bizde sizin bu güvenine layk olabilmek için 30 Marttan bu yana gece gündüz çalyoruz. Bizler Türk milliyetçileri olarak ilk günden bu yana hep zor ilere talip olmuuz” dedi.

“Biz vatandalarmza balk vermekten ziyade balk tutmay öretiyoruz”

Tarm konusunda üreticilere eitimler vererek, ürün kalitesini artrmak için fideler, fidanlar datarak, hayvanclara güne panelleri datarak, bozulmaya yüz tutmu kl keçisi rkn yeniden toparlamak düüncesi ile teke datm yaparak destek verdiklerini ve verilen desteklerin belirli alanlarla snrl olmadnn altn çizen Bakan Kocamaz, “Özellikle ev hanmlarmza bütçelerine katk olsun düüncesi ile arclk eitimi verip ar kovan datyoruz. Biz vatandalarmza balk vermekten ziyade balk tutmay öretiyoruz. Bundan daha önemlisi hanm kardelerimizin aldklar eitim. Biz balangçta üç kovan veriyoruz ama ilerleyen günlerde bu kovanlarn says artacak. Daha önce ar dattmz hanmefendiler beni zaman zaman ziyaret ediyorlar. Bu iten çok memnun olduklarn, kovan saylarnn her geçen gün arttn, ürettikleri maldan evlerine gelir saladklarn iletiyorlar. Biz bu iin lokomotifi olmaya çalyoruz. i balatyoruz, hz veriyoruz ama bundan sonra arac sürmesi gereken üreticilerimiz olan hanmefendiler” ifadelerine yer verdi.

“Bir yalann ve iftirann arkasna snmaya çalyorlar”

Krsalda yaayan vatandalara hizmet öncelii vererek geç kalm adaleti salama düüncesinde olduklarn ifade eden Bakan Kocamaz, “Krsalda yaayan vatandamz bu ülkenin bekasn salayan yiitlerin analar, babalar. Dolaysyla bunlar öncelik vermek ve adaleti bu ekilde salamak mecburiyetinde olduumuzu belirtiyoruz. Ülkemiz çok zor bir dönemeçten geçiyor. Yaanan bunca olumsuzluklarn üstüne 24 Haziran’da ayn hatalara bir daha dümemek düüncesi ile Cumhurbakanl yönetim sistemi ile ilgili bir seçime gidiyoruz. Herkesin gözünü açmas lazm. Üzümün çöpü, armudun sap ile uraacak zamanmz yok. Nefsinizi ayaklar altna alarak, geçmie bir sünger çekerek, gelecee bakmalyz. Ben datlan bu ar kovanlarnn üreticilerimize hayrl uurlu olmasn diliyor, bol kazançlar temenni ediyorum” eklinde konutu.

“Mersin Büyükehir Belediyesi gibi çalkan ikinci bir belediye yok”

Ar kovan datm törenine katlan ve Mersinli üreticiyi yalnz brakmayan konuan MHP Mersin Milletvekili Baki imek ise, “Bir belediye düünün ki damzlk keçi, koyun datsn. Damla sulama borusu datsn. Ar datsn.  Binlerce kilometre yol yapsn. 100 yldr suyu olmayan köye su getirsin, yolu olmayan köye yol yapsn. Fideler, fidanlar datsn. Türkiye’de Mersin Büyükehir Belediyesi ölçeinde tarma destek veren ikinci bir belediye yok. Burhanettin Bakanmza hizmetlerinden dolay çok teekkür ediyorum”  ifadelerini kulland.

Nebi ylmaz, “Demek ki usta olmak böyle bir ey”

Mut ilçesinin tarmla ayakta kalan bir ilçe olduunu ve Burhanettin Kocamaz Bakanla birlikte üreticilerinin her alanda destek aldn söyleyen Mut Belediye Bakan Nebi Ylmaz, “Büyükehir Belediye Bakanmzn Mersin’de ilgi çekici ve her yaam alanna dokunucu hizmetleri ve projeleri var.  Kendisini tebrik ediyorum. Demek ki usta olmak böyle bir ey. Usta olmak bütün hücrelere dokunmak demek. Mut ilçesinin bal geçtiimiz sezon stanbul’da dünya üçüncüsü olarak tescil edildi. Bal dünya üçüncüsü olan bu ilçeye ar kovan destei yapt için ayrca teekkür ediyorum” diye belirtti.

Mersin Arclar Birlii Bakan Mehmet Ali Torpil ve kadn üretici Nazl Naz da etkinlikte birer konuma gerçekletirerek ar kovan datm ve hizmetleri için Bakan Kocamaz’a teekkürlerini iletti.

Kovanlar sahiplerini buldu

klim ve bitki örtüsü itibariyle arclk için son derece avantajl konumda olan Mersin krsalnda ar yetitiricilii ve bal üretimini tevik etmek, üreticileri alternatif üretime yönlendirmek ve Mersin ekonomisine katk salamak amacyla, Mut ilçesinde arclk yapan üreticinin her birine 2 arl, 1 bo katl fenni kovan ve arc malzeme seti datm yapld. Önümüzdeki günlerde Çamlyayla ilçesinde de gerçekletirilecek olan ar kovan datm ile toplamda 240 üretici olmak üzere 480 arl, 240 bo kovan destei yapld.

Konumalarn ardndan geçimini arclkla yapan kadn üreticilere ar kovanlar Bakan Kocamaz ve protokol üyeleri tarafndan verildi.