MUDANYA’NIN VE MUDANYALININ HAKKINI KORUMAYA DEVAM EDİYORUZ

MUDANYA’NIN VE MUDANYALININ HAKKINI KORUMAYA DEVAM EDİYORUZ

Haber Ajansı Yayın Grubu

Tekel Parkı yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan alanın tamamının İçişleri Bakanlığı’na tahsis edilmesi yeniden yargıya taşındı. Mudanya Belediyesi tahsisin kaldırılması için ilgili mahkemeye iptal davası açtı.

Mudanya İskele Meydanı Tekel Parkı yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan alanın tamamının mahkeme kararıyla “Hükümet Konağı” yapılmak üzere İçişleri Bakanlığı’na tahsis edilmesi yeniden yargıya taşındı. Mudanya Belediye Başkanlığı tahsisi öngören karara karşı iptal davası açarken, projelere ait belediye tabelaların zarar verici şekilde sökülme işlemini yaptıranlar hakkında da suç duyurusunda bulundu. Karar ile ilgili yaşanan süreç hakkında görüşlerini dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sonuna kadar haklarını arayacaklarını belirtti.
TÜRKYILMAZ TAHSİS SÜRECİNİ ANLATTI
Maliye Bakanlığı’nın 23 Şubat tarihli yazısında alanın 1722,64 m2’lik kısmının Mudanya Belediyesi’ne tahsisli olduğunun kendilerine ilettiğinin altını çizen Türkyılmaz, “Bizlerde bu tebliğin ardından 24 Şubat tarihinde bizlere tahsisli olan alanın boşaltılmasını ve tarafımıza teslimini talep ettik” dedi. Bu yazıya iki ay sonra 26 Nisan tarihinde cevap geldiğini de vurgulayan Türkyılmaz, “Milli Emlak Genel Müdürlüğü ön tahsis süresinin dolduğunu belirterek, taşınmazın tamamının “Hükümet Konağı” yapılmak üzere İçişleri Bakanlığı’na iki yıl süreyle tahsis ettiğini, mevzuata göre İçişleri Bakanlığı’nın önceliğinin olduğu gerekçesiyle talebimizin olumsuz olduğu tarafımıza iletmiştir” dedi.  Bu kararın ardından yeniden 28 Nisan’da akşam saatlerinde tahsis kararına istinaden Mudanya Kaymakamlığı’nın kendilerine ait proje tabelalarının kaldırılması yönünde tebliğ yazısının ulaştığını ifade eden Türkyılmaz, gereken çalışmayı yaparak tabelaları kaldırdıklarını sözlerine ekledi.
“HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ”
Karara itiraz ettiklerini ve süreci bekleyip göreceklerinin altını çizen Türkyılmaz, “ Bu alan Mudanya’ya ve Mudanya Belediyesi’ne aittir. Bizde bu alan ile ilgili düşündüğümüz projemize en kısa sürede başlayacağız” dedi. Bugüne kadar yasaların dışına çıkmadan hareket ettiklerine de vurgu yapan Türkyılmaz, “Söz verdiğimiz gibi Mudanya ve Mudanyalıların hakkını korumak adına ne gerekiyorsa onu yaptık. Bugüne kadar bunun dışına asla çıkmadık, bundan sonrada çıkmayacağız. Hakkımızı da sonuna kadar arayacağız” ifadelerini kullandı.