MUDANYA’NIN PLANLARI MECLİS ÜYELERİNE ANLATILDI

MUDANYA’NIN PLANLARI MECLİS ÜYELERİNE ANLATILDI

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı sonrasında belediye meclis üyelerine Mudanya’nın planları hakkında bilgiler verildi.  

Mudanya Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2’nci oturumu sonrasında belediye meclis üyelerine Mudanya planlarıyla ilgili sunum gerçekleştirildi. Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karademir’in gerçekleştirdiği sunumda meclis üyelerine planlar hakkında detaylı bilgiler verildi. . Güzelyalı Revizyon İmar Planları’nın merkezde olması nedeniyle en çok sorun yaşadıkları plan olduğunu belirten Karademir, bu planlar üzerinde ciddi bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Mudanya’da bulunan Myrleia Antik Kenti’ne de değinen Karademir, “Mudanya’da Türkiye’yi sarsacak bir kent var. Burası içinde çözüm arayışı içindeyiz. Buraların turizme kazandırılması gerektiğini düşüyoruz” dedi. Karademir gerçekleştirdiği sunumda bütün mahallelere ait planlar hakkında da kısa kısa bilgiler verdi.
“MUDANYA’YI NAKIŞ GİBİ İŞLEYECEĞİZ”
Mudanya’nın imar planlarını “Mudanya’nın anayasası “ olarak nitelendiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, “Bu kolay bir iş değil. Ne kadar zor olduğunu teknik açıdan da biliyoruz. Bir yıl gibi bir sürede bu planları geleceğe taşıyacağız. Ancak önem verdiğimiz ve acil olan yerlere öncelik vereceğiz” dedi.  Bu çalışmalar Mudanya için çok yararlı olacağını da sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Tabi ki planlarımızı parsel parsel nakış gibi işleyeceğiz. Korunması gereken tescilli yapılar, turizm, eğitim, sağlık ve yürüyüş alanlarıyla beraber bu planları gerçekleştirmek benim hayallerimden birisidir. Hiç kimsenin hakkının yenmediği, mağduriyetlerin yaşanmadığı planları hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.