MUDANYA’NIN 2018 YILI BÜTÇESİ 95 MİLYON 757 BİN TL

MUDANYA’NIN 2018 YILI BÜTÇESİ 95 MİLYON 757 BİN TL

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi’nin 2018 Mali Yılı Bütçesi 95 milyon 757 bin 200 TL olarak kabul edildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bu yıl en yüksek performansı göstereceğimize inanıyorum” dedi.

Mudanya Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2’nci oturumunda 2018 Mali Yılı ve İzleyen İki Yıl Bütçesi, Performans Programı, Mali Yılı Ücret Tarifesi oylandı. Oturumda, 2018 Mali Yılı Bütçesi 95 milyon 757 bin 200 TL olarak kabul edildi. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen meclis toplantısında 2018 yılı Performans Programı AKP ve MHP gruplarının red oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edilirken, Gelir ve Gider Bütçesi ayrı ayrı oylandı. Gelir bütçesi oy birliği ile kabul edilirken, Gider bütçesi AKP ve MHP gruplarının red oylarına karşılık oy çokluğu ile onaylandı.   
GELDİĞİMİZ ZAMANIN 3 KATI BİR BÜTÇEYE ULAŞTIK
Mudanya Belediyesi’nin 2018 yılı bütçesinin gelir ve giderlerini planlanarak 95 milyon 757 bin 200 TL olarak hazırlandığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Geldiğimiz günden bu zamana kadar üç katı bir bütçeyle gidiyoruz. Kendi öz gücümüzle işimizi yapıyoruz. Bu hedefe ulaşmak için gece gündüz çalıştık. Geçtiğimiz yıl yaklaşık borcu 11 milyon liraya düşmüş, bunu da yapılandırmaya sokmuş bir belediyeden söz ediyoruz. Belediyemizde incelemelerde bulunan Sayıştay müfettişlerinin incelemeleri doğrultusunda da bankalara aylık faizle para yatırmaya başladık. Bütün personelin maaşını gününden gününe ödemiş, bütün iş yaptığımız, hizmet aldığımız, firmaların, şirketlerin alacağını en fazla bir ay içinde alacağının tamamını yatırmış, geçmiş dönemlerdeki belediyeden alacaklı olan insanlara ‘gel kardeşim al paranı’ diyerek tek tek telefonla arayarak 113 esnafımızın alacağını ödemiş durumdayız. Bu rakamlar gerçekleşmeyecek rakamlar değil. Gösterdiğimiz performans çok açık bir şekilde ortadadır” dedi.
YÜZDE 100’Ü HEDEFLİYORUZ
Büyükşehir Yasası ile ilçe belediyelerinin gelirlerinin büyük bir kısmının azaldığına da vurgu yapan Türkyılmaz, gelirlerinin azaltılmasına rağmen çok büyük bir performansla yılı kapatacaklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıl yüzde 92 olarak gerçekleşen performansımız, bu sene umuyoruz ki daha üst seviyelere çıkar. Yüzde 100’e yaklaşan bir performansımızın olduğunu herkes görecektir” ifadelerini kullandı. 2018 Malı Yılı Ücret Tarifesi de oy birliğiyle kabul edildi.