MUDANYA’DA KULAÇLAR BARIŞ VE TARİH İÇİN ATILACAK

MUDANYA’DA KULAÇLAR BARIŞ VE TARİH İÇİN ATILACAK

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümünde Mudanya Belediyesi’nin düzenlediği yüzme etkinliğinde kulaçlar barış ve tarih için atılacak. “Barışa Kulaç” sloganıyla düzenlenen etkinlikte barış mesajlarının yanı sıra Mudanya’nın tarihi değerlerine da dikkat çekilecek.

Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümünde Mudanya Belediyesi önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. “Barışa Kulaç” sloganıyla düzenlenecek yüzme etkinliğinde 5 km, 1 km, 500 metre ve özel olarak yapılacak 20 km’lik parkurlarla dünyaya barış mesajlarının yanı sıra Mudanya’nın tarihi değerlerine de dikkat çekilecek. Kumyaka, Mudanya Yat Limanı ve Coşkunöz Plajı’ndan etap etap gerçekleşecek yüzme etkinliğinde master yüzücüler Ayşin Oya Bekbay ve Faruk İlgüy ile Mudanya Belediyesi Dinçspor Kulübü sporcusu İdil Özkol, Eşkel sahilinden 20 km’lik parkurda yüzerek Kapanca Limanı’nda bayrak dikimi gerçekleştirecek. Yüzme etkinlikleri Mütareke Evi Müzesi’nde son bulacak. 
“BARIŞ VE TARİH İÇİN KULAÇ ATACAĞIZ”
Yüzme etkinliğiyle tüm dünyaya barış mesajları vereceklerinin altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bu etkinlik bir yarış değildir. Mudanya'mız için önemi büyük olan bir günde barışı haykırmak ve tarihimize sahip çıktığımızı göstermek adına kulaç atacağız” dedi. Ketendere Mevkiinde yapılması düşünülen Ro-Ro Limanı ile Myrleia Antik Kentine dikkat çekmek istediklerini de belirten Türkyılmaz, “Mudanya’mızın tarihi dokusuna sahip çıktığımızı bu etkinliğimizde bir kez daha göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
Katılımcılara günün anısına hatıra madalyası, ay yıldızlı bone, havlu ve tişörtlerin hediye edileceği etkinlikte genç yaşlı tüm hemşehrilerini etkinliğe katılmaya davet eden Türkyılmaz, Mudanya’nın bir kez daha farkını ortaya koyacağını sözlerine ekledi. Düzenlenecek etkinlikle ilgili başvuru ve bilgi Mudanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden alınabilecek.