MUDANYA’DA KARADENİZ RÜZGARLARI ESTİ

MUDANYA’DA KARADENİZ RÜZGARLARI ESTİ

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Mudanya’da sahne alan Selçuk Balcı, Mudanyalılara keyifli bir akşam yaşattı.

12 Eylül Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümünde Mudanya Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte sahne alan Karadeniz müziğinin sevilen ismi Selçuk Balcı Mudanyalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Kendine özgü yorumuyla gönüllerde taht kuran Balcı, kemençe ve tulum eşliğinde şarkılarını Mudanyalılarla birlikte seslendirdi.
“BARIŞ DİYE HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Mütareke Meydanı’nda düzenlenen konser öncesi Mudanyalıları selamlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunu kutlarken darbeleri bir kez daha lanetledi. 12 Eylül darbesi ve 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirenleri lanetleyen Türkyılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacağız” dedi. Atatürkçüler ve Cumhuriyetçiler olarak ülkenin her yerinde olacaklarını vurgulayan Türkyılmaz, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh diye haykırmaya devam edeceğiz. Bizi kimse bölemeyecek, bölmeye gücü yetmeyecek” ifadelerini kullandı. 
BALCI MUDANYA’DAN TAM NOT ALDI
Etkinlikte sahne alan Karadeniz müziğinin sevilen ismi Selçuk Balcı ilke kez geldiği ilçede Mudanyalıları kendine hayran bıraktı. Hareketli ve duygusal şarkılarını Mudanyalılar ile birlikte seslendiren Balcı, kemençesiyle adeta şov yaptı. Konsere katılanlarla birlikte horon tepen Balcı, Mudanyalılardan tam not aldı. Mudanya’yı ve seyirci atmosferini çok beğendiğini de söyleyen Balcı, konser sonunda Mudanya Karadenizliler Derneği adına belediye başkanı Hayri Türkyılmaz’a kemençe hediye etti. Türkyılmaz da Balcı ve ekibine çeşitli hediyeler takdim etti.