MUDANYA’DA EĞİTİME DESTEK ZİNCİRİ BÜYÜYOR

MUDANYA’DA EĞİTİME DESTEK ZİNCİRİ BÜYÜYOR

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya sınırları içerisindeki okulların ihtiyaçlarının karşılanması için birer personel tahsis eden, okulların bakım ve onarımlarını gerçekleştiren Mudanya Belediyesi’nin eğitime destek zinciri büyüyor. Göreve geldiği günden bu yana ilçe merkezi ve kırsal alanda talep eden her okulun ihtiyaçlarına yanıt verdiklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, öğrencilerin eğitimlerini daha sağlıklı ortamlarda sürdürmelerini hedeflediklerini belirterek, “Ülkemizin aydınlık yarınlarının teminatı olan öğrencilerimizin mutluluğu için eğitime desteğimiz sürecek” dedi.

Eğitime yapılan her yatırımı geleceği şekillendirmeye yönelik atılan bir adım olarak gören Mudanya Belediyesi, ilçe genelindeki eğitim yuvalarına destek vermeyi sürdürüyor. Bir ilki gerçekleştirerek, Mudanya sınırları içerisindeki okullara temizlik ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için birer personel tahsis eden Mudanya Belediyesi, okulların bakım ve onarımını da sağlıyor. İlçe genelinde destek talep eden okulların bank, kamelya, çatı onarımı, tenis masası, dış cephe ve bina içi boya yenilemeleri, oturma grupları, tretuvar, öğrenci ve öğretmen dolabı yapımı, tuvaletlerin yenilenmesi, ısınma problemleri gibi talepleri karşılanırken, diğer tüm fiziki ihtiyaçları gideriliyor. Mudanya Belediyesi’nin geleceğe yatırım zincirinin son halkası ise, Ülkü Mahallesi İlkokulu’nda eğitim gören bir engelli öğrenci için sınıfa yeni bir tahta yapımı oldu.
MUTLU ÇOCUKLAR, MUTLU MUDANYA
Kalkınma ve gelişme yolunda ülkelerin en büyük gücünün eğitimli, nitelikli, çalışkan insanların varlığıyla mümkün olduğuna dikkati çeken Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, göreve geldiği günden bu yana ilçe merkezi ve kırsal alanda talep eden her okulun ihtiyaçlarına yanıt verdiklerini söyledi. Öğrenci ve öğretmenlerin daha sağlıklı ortamlarda eğitim sürdürmelerini hedeflediklerini belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, “Ülkemizin geleceğini tayin edecek bu gençlerin Cumhuriyet’in aydınlık değerlerini yaşatma adına verecekleri mücadelenin yanında bizim yaptıklarımızın sözü olmaz.  Bizler mutlu çocuklar, mutlu bir Mudanya, mutlu bir ülke yaratmak istiyoruz. Okullarımızda oluşabilecek tüm eksiklik ve ihtiyaçlara bundan sonra da belediye olarak destek olacağız” dedi.
Bu kapsamda, Sami Evkuran Anadolu Lisesi, Sınav Dershanesi, Bademli Necla Orhan İlkokulu, Güzelyalı Anaokulu, Bahçeşehir Koleji, Ahmet Rüştü Lisesi, Turan Tayan Anadolu Lisesi, Güzelyalı Atatürk İlkokulu, Çayönü İlk ve Ortaokulu, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Cafer Yener İlkokulu, Tirilye İlkokulu, Esence Süleyman Avcı İlkokulu, Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Dereköy İlk ve Ortaokulu, Hasköy İlkokulu, Şükrüçavuş İlkokulu, Mütareke İlkokulu, İkbal Betül Ali İhsan Çilingiroğlu Ortaokulu, Akköy İlkokulu olmak üzere pek çok eğitim kurumunun bank, kamelya, tenis masası, çatı onarımı, tenis masası, dış cephe ve bina içi boya yenileme oturma grupları, tretuvar, öğrenci ve öğretmen dolabı yapımı, tuvaletlerin yenilenmesi, ısınma problemleri gibi fiziki ihtiyaçları giderildi.