MUDANYA’DA ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR

MUDANYA’DA ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde sıcak asfalt çalışmalarını sürdürürken, yeni yaşam alanları ve çocuk parkları oluşturarak sosyal alanlara her gün bir yenisini ekliyor.

Mudanya’nın daha yaşanabilir ve sağlıklı bir kent olması konusunda sınırları ve sorumluluk alanları içerisinde çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Mudanya Belediyesi,  gerçekleştirdiği hizmetlere her gün bir yenisini daha ekliyor. Burgaz Mahallesi’nde alt yapısı ve yapılaşması tamamlanan bölgelerde sıcak asfalt çalışması gerçekleştiren ekipler, asfalt çalışmaları öncesinde kaldırım ve tretuvar çalışmalarını tamamlıyor.
ÇOCUK PARKLARI VE ORTAK ALANLAR OLUŞTURULUYOR
2017 ihaleli işler kapsamında ilçe merkezi ve kırsal alanda mevcut çocuk oyun alanlarının revizyonu, spor alanlarının kauçuk zemin kaplaması, parkların aydınlatılmasının yanı sıra parke zemin çalışmalarını çok yönlü olarak sürdüren ekipler, vatandaşlardan gelen talepleri de sırasıyla değerlendiriyor.  Güzelyalı lambalar mevkiinde 3 bin m2’lik alanda yeni bir dinlenme ve yaşam alanı oluşturan Mudanya Belediyesi, bu bölgede aydınlatma, yaya geçiş yolları ve çevre düzenlemesi çalışmalarını da gerçekleştiriyor.
10 BİN TON ASFALT KULLANILACAK
2017 yılı ihaleli işler kapsamında çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Burgaz Mahallesi’nde başlattığımız sıcak asfalt çalışmalarımızı Siteler ve Halitpaşa Mahallelerimizde sürdüreceğiz. Burgaz Mahallemizde 2 bin ton, yıl içerisinde ise toplam 10 bin ton sıcak asfalt kullanacağız” dedi. Asfalt yapılacak olan bölgelerde asfalt öncesinde kaldırım çalışmalarını tamamladıklarının da altını çizen Türkyılmaz, 40 bin m2 parke taşı kullanacaklarını söyledi.
BETON PARKLAR YEŞİL PARKLARA DÖNÜŞÜYOR
İlçe merkezi ve kırsal alanda yeni park çalışmalarının yanı sıra mevcut parklarda da yenileme çalışmalarının sürdüğünü belirten Türkyılmaz, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha sağlıklı bir nesil olarak yetişmesi için bu alanların artmasını çok önemsiyoruz. İlçemize yeni çocuk oyun alanları ve ortak yaşam alanları kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Güzelyalı girişinde bulunan alanda 3 bin m2’lik yeni bir yaşam alanı oluşturmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Türkyılmaz, “Çocuk parklarında beton zeminleri kauçuk zemin ile değiştiriyoruz. Peyzaj çalışmalarıyla da beton parklarımızı yeşil parklara dönüştürüyoruz” dedi. Park yapımı ve yenileme çalışmaları konusunda birçok talep aldıklarını da sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Kırsal alanda bulunan mahallelerimizde yıl içerisinde yeni parklar yapmak için planlamalarımızı yapıyoruz. Hemşehrilerimizden aldığımız talepleri sırasıyla değerlendiriyoruz. Hiçbir talebi geri çevirmeden sırasıyla yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.