MUDANYA'DA BU HAFTA SONU ŞENLİK VAR

MUDANYA'DA BU HAFTA SONU ŞENLİK VAR

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği ve dört gün sürecek “Mudanya Lezzet Şenliği” ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleriyle Mudanya’da bu hafta sonu dolu dolu yaşanacak. 18 Mayıs Perşembe günü Tarihi Mudanya Bandosu’nun konseriyle başlayacak olan etkinlikler aynı gün Halk Dansları gösterileri, standların açılışı ve Mudanya Engelliler Derneği’nin müzik dinletisiyle devam edecek.
BAYRAM COŞKUSU FERİDÜN DÜZAĞAÇ İLE YAŞANACAK
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu ise ünlü sanatçı Feridun Düzağaç ile yaşanacak. Saat 19.30’da İskele Meydanı’ndan “Gençlik Yürüyüşü” başlayacak ikinci gün etkinlikleri Mütareke Meydanı’nda Halk Dansları Gösterileri ve Feridun Düzağaç konseriyle devam edecek.  Konser öncesinde ise Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, başarılı sporcuları da ödüllendirecek.
FİNAL ALT CADDE KONSERİYLE OLACAK
20 Mayıs Cumartesi günü Halk Dansları gösterileri ve Mudanya Belediyesi’nin kursiyerlerinden oluşan “Bir Nefeste Yöreler” adlı Türk Halk Müziği konseri gerçekleşecek. Etkinliklerin son günü olan 21 Mayıs Pazar günü ise Zeytinyağlı Enginar Yarışması’nın yanı sıra Mudanya Engelliler Kültür ve Sanat Derneği Sokak Defilesi gerçekleşecek. Gerçekleşecek ödül töreni sonrasında Alt Cadde grubunu konseriyle etkinlikler sona erecek. Etkinliklerde K.K.T.C. Beyarmudu Belediyesi, Çatalca Belediyesi, Keles Belediyesi’nin halk dansları ekiplerinin yanı sıra Mudanya Belediyesi Mudanya Güneşi ve Master Grup ekipleri de gösterilerini sunacak.
YEMEKLERİN VE KÜLTÜRLERİN KARDEŞLİĞİ YAŞANACAK”
Etkinliklerde yaklaşık yüz adet gıda ve hediyelik eşya standının kurulacağını belirten başkan Hayri Türkyılmaz, “Geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğimizde Barışın ve Kardeşliğin Başkenti’ne yakışır bir şekilde yemeklerin ve kültürlerin kardeşliğini yaşatalım istiyoruz” dedi. Destek veren kişi ve kurumlar ile emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Türkyılmaz, “Bir gün Mudanya’dan yükselen bu barış sesleri ülkemizin her karışında yankı bulacaktır” ifadelerini kullandı. Etkinliklerin dolu dolu geçeceğini belirterek tüm Mudanyalıları etkinliklere davet eden Türkyılmaz, hem bayram coşkusunu hem de birbirinden güzel lezzetlerin keyfini çıkaracaklarının altını çizdi.