MUDANYA’DA ATIK YAĞ DÖNÜŞÜMÜ BAŞLIYOR

MUDANYA’DA ATIK YAĞ DÖNÜŞÜMÜ BAŞLIYOR

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi’nin geçtiğimiz yılsonunda imzaladığı protokol kapsamında “Bitkisel Atık Yağ Toplama Bidonları” muhtarlıklarda ki yerlerini aldı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama A.Ş. Bölge Müdürü Cihat Sezen arasında imzalanan protokol çerçevesinde “Bitkisel Atık Yağ Toplama Bidonları” muhtarlıklara konuldu. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Mudanya ve Güzelyalı Mahallesi’nde muhtarlıklara konulan bidonlar ile bitkisel yağların geri dönüşüme kazandırılması hedefleniyor. 
EKONOMİYE KATKI SAĞLANACAK
Seçim döneminde hedefledikleri projelerden birini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarının altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Geri dönüşebilen atıkların ülke ekonomimize katkısı oldukça fazla. Mudanya Belediyesi olarak cam, plastik ve kağıtların geri dönüşümünün sağlanmasının ardından, şimdi de bitkisel atık yağların geri dönüşüm projesini hayata geçirdik. Mudanya’daki ev, okul ve işyerlerindeki bitkisel atık yağlar toplanarak, sosyal ve ekonomik olarak ilçe halkımızın ve ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmuş olacağız” dedi.
BİDONLAR KADEMELİ OLARAK KONULACAK
Mudanya Belediyesi olarak başlattıkları projeye Mudanyalıların büyük duyarlılık göstereceğine inandığını vurgulayan Türkyılmaz,” Bidonlarımızı şuan muhtarlıklara konuşlandırdık. Kademeli olarak tüm okullarımıza ve talep geldiği takdirde sitelere de koyacağız. Mudanyalılardan isteğimiz evlerinde ki bitkisel atık yağları en yakın muhtarlıktaki bidonlara dökmeleridir” diye konuştu.