Mudanya’da akıl ve bilim rehber olacak

Mudanya’da akıl ve bilim rehber olacak

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya’da akıl ve bilim rehber olacak

Mudanya Belediyesi, Uludağ Üniversitesi’nden sonra Bursa’da ki Akademik Odalar ile güvenli kent güvenli yaşam işbirliği ön protokolü imzaladı.

Mudanya Belediyesi,  Mimarlar Odası Bursa Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi, Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği ile yeni bir işbirliği ön protokolü imzaladı.
Mudanya’nın geleceğe umutla bakması açısından ve geleceğini şekillendirecek hayata geçecek projelerin daha sağlıklı olması amacıyla Mudanya Belediyesi ve TMMOB arasında gerçekleşen ön protokol imza törenine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay’ın yanı sıra CHP’li ve MHP’li Belediye Meclis Üyeleri ile ön protokole imza koyan oda başkan ve yöneticileri katılım sağladı.
“HİZMETLERİMİZ DAHA SAĞLIKLI OLACAK”
“Söz verdiğimiz gibi Mudanya bilimle yönetilecek” diyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,   “Bunun en önemli ayağını akademik odalar ile gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra Mudanya’mızda belediye hizmetleri daha sağlıklı, daha bilimsel temeller üzerinde gelişecek ve uygulaması yapılacaktır” dedi. . İmzalanan ön protokolün Mudanya açısından önemli bir kazanç olacağının altını çizen Türkyılmaz, “Belediyemizde işleri olan yurttaşlarımızın işleri daha kısa zamanda çözüme ulaşacaktır. Amacımız değerlerimizin korunarak Mudanya’mızın gelişmesini sağlamaktır” diye konuştu.
“İKTİDARA MESAJ NİTELİĞİNDEDİR”
Türkiye’nin karanlığa gittiği bu günlerde bir aydınlık timsali olan bu tür protokolleri gerçekleştirme cesaretini, bilincini ve sağduyusunu gösterdiği için Mudanya Belediyesine teşekkür eden Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Remzi Çınar, “Bu tür protokollerin imzalanması çok anlamlıdır. Çünkü ülkemizde gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalardan dolayı ve özellikle halkımızın çıkarları doğrultusunda çalışmalarımızı yürüttüğümüzden dolayı iktidar bizlerin sesini kesmek istiyor” dedi. Çıkartılan yasalar meslek odalarının etkisizleştirilerek, mahalle derneğine dönüştürülmek istendiğine vurgu yapan Çınar, “Bizlerde imzaladığımız bu protokolün iktidara mesaj olması gerektiğini düşünüyorum. Bizler rantçıların, kaçak sarayları yapanların değil halkın yanındayız” diye konuştu.
“GÜVENLİ YAPILAR OLUŞACAK”
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Basri Akyıldız, inşaat sektörünün hızlı olduğu bir dönemde ön protokolün vatandaşlara ve de meslektaşlarımıza yararlı olacağını ifade ederken, Jeoloji Mühendisleri Güney Marmara Şube Başkanı Ahmet Ağlan ise, “ Deprem kuşağında olduğumuz bu dönemde bu protokol ile daha güvenli yapıların oluşacağına inanıyoruz. Mühendislik hizmetlerinin düzenli olması gerektiğine vurgu yapan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Faruk Çolak, “Bu düzenin sağlanabilmesi için de Odalar ve bürokratların ortak çalışma yapmaları gerekiyor. Bu ön protokol ile bu amacımızı da gerçekleştirmiş oluyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.  
“ÖN PROTOKOL ATAK NİTELİĞİNDE”
Mimarlar Odası Bursa Şube Sekreteri Banu Bayrak Tümer, yapılacak çalışmaların faydalı olacağını belirtirken, Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Şevket Demirbaş ise, “Böyle bir dönemde Mudanya Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ve atak olarak nitelendireceğimiz ön protokolün faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.  Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilcisi Necla Yörüklü de “Kentlerin marka değerlerini yaratan ve nitelik katan öğe peyzaj öğeleridir. Birçok ilde uygulanan projeyi Bursa’da ilk yaparak tarihe imza atan Mudanya Belediyesine teşekkür ediyoruz” dedi.
“AKIL VE BİLİM İLE İŞLER KOLAY”
Güvenli kent ve güvenli yaşam anlamında yapılacak çok işlerin olduğuna vurgu yapan Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, “Belediye yönetiminin işinin zor olduğunu biliyoruz. Ancak akıl ve bilimi tercih ettiği için Mudanya’nın işinin kolay olacağını düşünüyorum” dedi.  Türkiye’de akıl ve bilim dışı işlerin arttığına vurgu yapan Mart, “Ülke yönetiminde vurdumduymazlık mevcut. Bursa’da hava kirliliğine dikkat çekiyoruz. Yapılan ölçümlerde Türkiye’nin en kirli iki kentinden biri Bursa oldu. Akıl ve bilim rehber olmaz ise nefes alamazsınız” dedi. İmzalanan protokol ile kendilerinin de katkılarını sunacakları bir yol açıldığına vurgu yapan Mart, “Akıl ve bilimin rehberliğini tercih eden Belediye Başkanımız hayri Türkyılmaz’ı tebrik ediyoruz” diye konuştu.
Gerçekleşen açıklamaların ardından 11 maddeden oluşan ön protokol Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile odaların başkan ve temsilcileri tarafından imza altına alındı