MUDANYA LEZZET ŞENLİĞİNE ENGİNARLI FİNAL

MUDANYA LEZZET ŞENLİĞİNE ENGİNARLI FİNAL

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Mudanya Lezzet Şenliği”nin finali “Zeytinyağlı Enginar Yarışması” ile gerçekleşti. 13 çeşit enginar yemeği birinci olmak için yarıştı.

Mudanya Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Mudanya Lezzet Şenliği, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Zeytinyağlı Enginar Yemeği Yarışması” ile son buldu. Kaymakam Faik Oktay Sözer, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, aşçılar Recep Kantar ve Sefer Özdemir’in jüri üyeliğini yaptığı yarışmaya 13 yemek katıldı. Celil Aslan’ın sunumu ile gerçekleşen ödüllü yarışmada Fatma Üngel 363 puan ile birinci olurken, 338 puanla Neşe Kocatepe ikinci, 335 puanla Zehra Özdemir üçüncülüğü elde etti. Yarışmacılar ödüllerini protokol üyelerinin elinden alırken, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, jüri üyelerine de çeşitli hediyeler vererek teşekkür etti.
MUDANYA’YA ÖZGÜ ÜRÜNLER TANITILIYOR
Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’da yine farklı bir etkinliğe imza attıklarını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Dört boyunca süren Mudanya Lezzet Şenliği etkinliklerinde kültürlerin ve lezzetlerin de kardeşliğini yaşattık. Düzenlediğimiz etkinliklerle hem ilçemizin turizmine hem de dernek ve sivil toplum örgütlerimize katkıda bulunduk” dedi. İlk kez düzenlenen enginar yemeği yarışmasına da değinen Türkyılmaz, bu tür yarışmaların artacağına ve Mudanya’ya özgü ürünlerin tanıtımının devam edeceğini söyledi. Düzenlenen etkinliklerde emek veren tüm personeline ve Mudanyalılara teşekkür eden Türkyılmaz, ramazan ayında da çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerinin altını çizdi.