MUDANYA LEZZET ŞENLİĞİNDE HALK MÜZİĞİ RESİTALİ

MUDANYA LEZZET ŞENLİĞİNDE HALK MÜZİĞİ RESİTALİ

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Mudanya Lezzet Şenliği”nin üçüncü gününde sahne alan Mudanya Belediyesi Türk Halk Müziği korosu Mudanyalılara türkü dolu bir gece yaşattı.

Mudanya Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Mudanya Lezzet Şenliği, Mütareke Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle devam ediyor. Etkinliğin üçüncü gününde sahne alan Mudanya Belediyesi Türk Halk Müziği korosu kursiyerleri sergiledikleri performans ile Mudanyalılara türkü dolu bir gece yaşattılar. Şef Yağmur Ercan yönetiminde sahne alan THM kursiyerleri sevilen türküleri Mudanyalılar ile birlikte seslendirdi. İki ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdikleri kurs çalışmalarının ardından ilk performanslarını sergileyen kursiyerler Mudanyalılardan tam not aldı.
MÜBADELE TEMALI GÖSTERİ DUYGULANDIRDI
Etkinliğin üçüncü gününde de sahne alan halk oyunları ekipleri de sergiledikleri oyunlarla Mudanyalıların beğenisini bir kez daha kazandı. Mudanya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Master Grubu, Çatalca Belediyesi ve Beyarmudu Belediyesi Halk Dansları ekipleri gösterilerini sergilerken, Çatalca Belediyesi ekibinin “Mübadele”  temalı gösterisi duygu dolu anlar yaşatırken, mübadele geçmişini bir kez daha yaşattı.
“DEĞERLERİMİZİ KORUYARAK GELİŞTİRCEĞİZ”
Konser sonunda kursiyerlere kurs bitirme sertifikalarını takdim eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “İki ay gibi kısa bir sürede aldıkları eğitimler sonrasında sahne alan ekibimizi yürekten kutluyorum. Memleket güzel olunca, insan güzel olunca böyle güzelliklerde ortaya çıkıyor” dedi. Mudanya’da güzelliklerin ve özgürlüklerin coşkuyla yaşanmaya devam ettiğini de vurgulayan Türkyılmaz, “Ülkemizin ve Mudanya’mızın değerlerine sahip çıkarak geliştireceğiz.  Her zaman söylediğim gibi cumhuriyetimizin aydınlık değerlerini ilçemizde ve ülkenizin her noktasında ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.