MUDANYA BERLİN TURİZM FUARI’NDA TANITILDI

MUDANYA BERLİN TURİZM FUARI’NDA TANITILDI

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi 8 Mart Çarşamba günü kapılarını açan dünyanın en büyük turizm fuarı olan Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’na (ITB) katılım sağlayarak, tanıtımını uluslararası düzeye taşıdı.

Almanya’nın Berlin şehrinde bu yıl 51’incisi düzenlenen ve 84 ülkeden yaklaşık 10 bin firmanın katılım sağladığı dünyanın en büyük turizm fuarı olan Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’na (ITB) katılım sağlayan Mudanya Belediyesi ilçenin güzellikleri ile tarihi değerlerini uluslararası düzeye taşıdı. Mudanya Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen ile Turizm Komisyonu Üyesi Dergah Mansur Alkan, Mudanya’yı Berlin’de temsil etti. 26 salonda 1092 standın yer aldığı fuarda “sürdürülebilir turizm”, “dijital gelişmeler”, “medikal turizm” gibi konula ile ilgili oturumlar yer aldı.  12 Mart' Pazar günü sona eren fuar kapsamında, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere, Almanca, İngilizce ve Türkçe olarak Mudanya’yı anlatan ve tanıtan kitapçık, CD ve broşürler dağıtıldı.
TANITIMLAR ULUSLARARASI DÜZEYDE
İlçenin doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri ile “Barışın ve Kardeşliğin Başkenti” misyonunu uluslararası düzeye taşıdıklarına vurgu yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, emeği geçen meclis üyeleri Hüseyin Esen ve Dergah Alkan’a teşekkür etti. Mudanya’nın dünyada tanınır bir hale gelmesi ve için çeşitli girişimler içerisinde de olduklarının altını çizen Türkyılmaz, bu tür fuarların tanıtımlardaki önemine de değindi.
“FUAR ETKİLİ VE VERİMLİ GEÇTİ”
Bir yandan ilçenin tanıtımını gerçekleştirirken diğer yanda da uluslararası işbirliği temaslarında bulunan meclis üyeleri, yeni proje fikirlerinin geliştirilmesi, iş ortaklıklarının kurulması ve yatırımcıların kente çekilmesi için çeşitli görüşmeler de gerçekleştirdiler. Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, “Belediye meclis üyemiz Dergah Mansur Alkan ile birlikte zengin bir tarihe sahip olan, büyük değerlerle bezenmiş olan güzel Mudanya’mızın daha çok tanıtılması ve dünya turizm pastasından daha fazla pay almasını sağlamak amacıyla da görüşmeler gerçekleştirdik” dedi. İlk kez katıldıkları Berlin Turizm Fuarı’nın verimli ve etkili geçtiğinin altını çizen Esen, gelecek yıllarda daha kapsamlı olarak katılmayı hedeflediklerini söyledi.