MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME TAM DESTEK

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME TAM DESTEK

Haber Ajansı Yayın Grubu

Eğitim alanında verdiği desteklere bir yenisini daha ekleyen Mudanya Belediyesi Dereköy İlk ve Orta Okulu’nu tamamen yeniledi. İç ve dış cephelerinin yanı sıra tüm sınıfları ile tuvaletleri yenilenen okulda öğrenciler ve öğretmenler eğitimlerine daha sağlıklı ortamlarda devam edecek.

Eğitim alanında verdiği desteklere bir yenisini daha ekleyen Mudanya Belediyesi, Dereköy İlk ve Ortaokulu’nu tamamen yeniledi. Mudanya Belediyesi tarafından tadilat yapılarak yenilenen Dereköy Mahallesi İlk ve Ortaokulu, düzenlenen törenle eğitimin hizmetine sunuldu. Beş köyden taşımalı sistemle 137 öğrencinin eğitim gördüğü, 11 öğretmen ve 2 idarecinin görev yaptığı Dereköy İlk ve Orta Okulu binasında tuvaletler, merdiven korkulukları, kapılar, öğretmen ve müdür odaları ile dolaplar tamamen yenilenirken, okulun iç ve dış cepheleri de boyandı.  Düzenlenen açılış törenine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman, Dereköy Mahallesi Muhtarı Nedim Oruç, Okul Müdürü Salih Çevik, ÇGD Başkanı Aykut Güngör’ün yanı sıra öğretmen ve öğrenciler katılım sağladı.
“HİZMETLERİN ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM”
Yapılan çalışmalardan dolayı Mudanya Belediyesi’ne ve başkan Türkyılmaz’a teşekkür eden muhtar Oruç, öğrencilere de eğitim hayatlarında başarılar diledi. Mudanya Belediyesi’nin tüm imkânlarıyla milli eğitimin taleplerini karşılamaya çalıştığını vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, başkan Türkyılmaz ve emeği geçenlere teşekkür etti. Okul binasının durumunun kötü olduğunu her tadilat çalışmalarını devletin merkezi bütçesiyle yapmalarının mümkün olmadığını da dile getiren Şeker, “Belediyemiz tarafından çok büyük bir emek sarf edilmiştir. Eğitim ve öğretim aksamadan çalışmalar tamamlanmıştır. Gerçekleşen bu hizmetin hayırlı ve örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.
“EĞİTİME HİZMET EN BÜYÜK GÖREVİMİZ”
Eğitim ve öğretime hizmet etmenin kendileri için çok önemli bir görev olduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sadece Dereköy İlk ve Orta Okuluna değil bütün okullara hizmet ettiklerini söyledi. “Ülkemizin geleceğini tayin edecek bu gençlerimizin Cumhuriyetimizin aydınlık değerlerini, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma adına verecekleri o mücadele için bizim yaptıklarımızın sözü mü olur?” diyen Türkyılmaz, eğitime olan desteklerinin artarak devam edeceğini söyleyen Türkyılmaz, okulun yenileme çalışmalarında kendilerine destek olanlara teşekkür etti. Yapacak daha çok işlerinin olduğunu da ifade eden Türkyılmaz, “Okulumuzun çevre düzenlemesi ile köyün düğün salonunun çatısını da yapacağız. Bu hizmetlerimiz ile birlikte ilçemizde mutlu insanlarımızın gülen yüzleri hep karşımızda olacaktır” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile Dereköy İlk ve Orta Okulu eğitim öğretime yeni yüzü ile yeniden merhaba dedi. Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker ile Okul Müdürü Salih Çevik, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile emeği geçenlere çiçek ve çeşitli hediyeler vererek teşekkür etti.