Mudanya Belediyesi

YENİ YILIN İLK MECLİSİ GERÇEKLEŞTİ

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi’nin Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın başkanlığında CHP’den 14 AKP’den 6 MHP’den 3 üyenin katılımı ile gerçekleşti.

Mudanya Belediyesi yeni yılın ilk meclis toplantısını Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. 29 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında 2014 yılı gelir ve giderlerini incelemek üzere Denetim Komisyonu gizli oy sistemi ile belirlendi. Komisyona 24 oy alan Akın Poroy, 23 oy alan Hayati Samast ve 11 oy alan Mevlana Şimşek seçildi. Memurların yeni yılda imzalanacak sendika sözleşmesi ile Mudanya Belediyesi’nin, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Akademik Odalar Birliği arasında işbirliği projelerini hayata geçirmek adına protokol imzalaması için Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a oy birliği ile yetki verildi.
YENİ MÜDÜRLÜK KURULUYOR
Belediyeye ait mülklerin daha sağlıklı bir şekilde kontrolünün sağlanması adına İşletme ve İştirakler Müdürlüğü kurulması oy birliği ile kabul edildi. Güzelyalı Bayram Ali Memi Caddesi’nin ismi oy çokluğu ile Lise Caddesi olarak değiştirilirken, yeni açılan yollara isim verilmesi ile ilgili madde Kültür Sanat ve Sosyal İşler Komisyonu’na geri gönderildi. Tirilye Mahallesine gelen tur otobüslerinin park alanı ise, Tirilye çıkısında bulunan Belediye hizmet binası önü olarak belirlendi.
MAHALLELERE 34 ADET  MOBESA KONACAK
Köy Statüsünden mahalle statüsüne dönüşen ilçe sınırları içerisinde ki mahalleler ile Tirilye Mahallesi’ne hırsızlık olaylarının ve muhtelif olayların önlenmesi amacıyla 34 adet MOBESE kamerası konulması ve Emniyet Müdürlüğü ile bu konuda protokol imzalanması için Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.