Mudanya Belediyesi

ZABITA GIDA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik koşullarda gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Mudanya İlçesi’nde gıda satışı yapan işyerlerini denetleyen Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bakkal, market, kasap ve gıda ürünü satan tüm işletmelerde, ürünlerin son kullanma tarihi, etiketi ve saklama koşullarını mercek altına alıyor.  Mudanya Belediye Zabıta Müdürü İlhan Aksakal, denetimlerde sağlık ve hijyenik koşullara uymayan işyerlerine Belediye Zabıta Yönetmeliği ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerince cezai işlemler uyguladıklarını vurguladı. Aksakal,  Mudanya merkezindeki işyerlerinin yanı sıra, tüm mahallelerdeki işyerlerinde büyük bir titizlikle denetimlerin sürdüğünü, halk sağlığını yakından ilgilendiren gıda konusunda eksikleri olan işyerlerine taviz verilmediğini, gereken cezai işlemin yapıldığını ifade etti.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, önceliklerinin insan ve insan sağlığı olduğunu vurgulayarak, “Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden hiçbir uygulamaya izin vermeyeceğiz. Bu konuda esnafımızın da hassasiyet göstereceğinden hiç şüphemiz yok. Mudanya Belediyesi olarak, önceliğimiz her zaman insan ve insan sağlığı olacaktır” dedi.