'Motofest' Heyecanı Sona Erdi

'Motofest' Heyecanı Sona Erdi

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediyesi, Çamlyayla Belediyesi ve Tarsus Motor Sporlar Kulübü Dernei tarafndan bu yl dördüncüsü gerçekletirilen ‘Uluslararas Çamlyayla Motofest’ tüm heyecanyla sona erdi. Adrenalin ve elence seven motosiklet tutkunlar Motofest’te bir araya geldi.  

Mersin Büyükehir Belediyesi, Çamlyayla Belediyesi ve Tarsus Motor Sporlar Kulübü Dernei tarafndan 10-11-12 Austos tarihlerinde, Çamlyayla Zevzek Tepesinde yaplan ‘Uluslararas Çamlyayla Motofest’ tüm motor tutkunlarna ve adrenalin severlere unutulmaz anlar yaatt.

Zevzek Tepesi’nde düzenlenen etkinlie Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Çamlyayla Belediye Bakan smail Tepebal, MHP Mersin Milletvekili Baki imek, Çamlyayla Kaymakam Orçun Cüneyt Zor, MHP Çamlyayla lçe Bakan Ali Rza Genç, Tarsus Motor Sporlar Kulübü Dernek Bakan smail Cenk Ate ve çok sayda izleyici katld.

Bakan Kocamaz: “Mersin yaylalaryla, köyleriyle dolu dolu bir yaz geçiriyor”

Bu yl dördüncüsü düzenlenen Uluslararas Çamlyayla Motofest’te konuan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Motofest, bölgemizde çok yeni bir spor dal. Ama Tarsus’ta Mersin’de bu spora gönül veren birçok hemerimiz var. Böyle bir etkinlik Çamlyayla’da düzenlenirken vatandamzn ilgi gösterdiini de yerinde tespit etmi olduk. Büyükehir Belediyesi olarak biz de Çamlyayla Belediyesi’ne ve bu etkinlii yapan arkadalara destek veriyoruz. Gerçekten Mersin yaylalaryla, köyleriyle dolu dolu bir yaz geçiriyor. Her gün deiik yerlerde festivaller var. Geçen hafta bildiiniz gibi Karboaz Zafer öleni’ni kutladk. Bu hafta Çamlyayla’da Motor Festivali var. Ayn zamanda Tarsus’un Göçük Mahallesi’nde ncire Festivali gerçekleti. Mersin’in bat tarafnda da gerek Yörük enlikleri, gerekse deiik yerleim alanlarnda ölenler devam ediyor. Zaten bayramn dördüncü gününden itibaren de Büyükehir Belediyemizin Anamur’dan balayarak, bütün ilçeleri kapsayan 8 günlük bir zafer haftas kutlamalar var. Bildiiniz gibi bu kutlamalarda gündü hemen her bölgede güre müsabakalar gerçekletiriliyor. Akamlar da konserlerle vatandalarmz gönüllerini coturuyor” dedi.

Bu tarz etkinliklerin insanlar bir araya getiren önemli etkinlik olduundan söz eden Bakan Kocamaz, “Ülkemizin üzerine bu kadar oyun oynand bu dönemde bizim üzerimize düeni yaparak, kendi bölgemizdeki insanlar bir araya getirmemiz, hemericilik ve aidiyet duygularn gelitirmemiz önemli. Bu tür etkinlikler biz yerel yönetimler olarak insanlarmz bir araya getiriyoruz. Hem heyecan frtnas estiriyoruz. Hem de hemerilerimiz buralarda bugüne kadar görmedikleri etkinlikleri de görmü oluyorlar. Sporcularn performansn bizzat televizyonlarda deil de yerinde izleme imkânlar oluyor. Ben kazasz, belasz bir etkinlik olmasn temenni ediyorum” eklinde konutu.

Çamlyayla Belediye Bakan smail Tepebal konumasnda, Motofest’e 4 yl önce amatörce baladklarn anlatarak, “Bildiiniz gibi 4 sene önce balamtk bu festivale. Balangçta çok amatörce balamtk ama u anda geldiimiz noktada uluslararas bir yar haline geldi. u anda yabanc 2 tane yarmacmz var. Türkiye birinciliini kazanm 2 tane sporcumuz var. Derecelere girmi sporcularmz var ve Türkiye’nin dört bir tarafndan buraya gelen yarmaclarmz var. Türkiye’nin deiik yerlerinden gelen yarmaclarmz sizlere güzel bir gösteri sunacaklar. Ben bu kapsamda buraya kadar geldiiniz için sizlere çok teekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

MHP Mersin Milletvekili Baki imek ise, “Kazasz, belasz, güzel yarlar temenni ediyorum. Bu etkinliklerde emei geçen herkese teekkür ediyorum. Buraya kadar gelip, zahmet veren deerli yarmaclarmza ve bu yarmaclarmz izlemek için festivale gelen deerli hemerilerimize de ho geldiniz diyorum. yi seyirler diliyorum hepinize” diye belirtti.

Adrenalin tutkunlar bu festivalde

zleyicilerin doyumsuz dakikalar geçirdii festival 12 Austos Pazar günü sona erdi. Motofest’te yaran sporcular Profesyonel, Amatör ve Veteran kategorilerinde yart. 3 kategoride mücadele eden sporcular izleyenlere tam bir görsel ov sundu.

3 gün süren Motofest’e 2’si yurt dndan olmak üzere toplam 50 sporcu katld. Amerika, Hatay, Antalya, Mersin, Adana, Konya ve Mula’dan gelerek 4.Uluslararas Çamlyayla Motofest’ine katlan yarmaclar, bin 500 rakml Zevzek Tepesi’nde oluturulan zorlu parkurda engelleri zamana kar yararak aarken, kimi engelleri geçerken yerden hayli yüksek noktalara ulaarak adeta uçtular. Böylece festivale katlan yarmaclar, parkurda izleyenlere heyecanl dakikalar yaatt.

Profesyonel Kategorisi’nde yaranlardan Bayram Uysal birinci, Durancan Ulugöz ikinci ve Yunus Mor üçüncü oldu. Amatör Kategorisi’nde Kemal Deveci birinci, Levent Güler ikinci ve Tolga Demir üçüncü olurken, Veteran Kategorisi’nde yaranlardan Taner Tal birinci, Abdulkadir Erdur ikinci ve Cihangir Bulutlu üçüncü oldu. Birincilere tam altn, ikinci olan yarmacya yarm altn, üçüncü olan yarmacya çeyrek altn verildi.