Mersin?in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Mersin?in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin’in düman igalinden kurtuluunun 96’nci yl dönümü cokuyla kutland. Kortej yürüyüü ile cokuya ortak olan Mersinliler ellerinde Türk bayraklar ile tören alanlarn doldurdu.

Mersin Gar’nda yaplan temsili karlama töreni ile balayan kutlama programlarna, Mersin Valisi Ali hsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Tuamiral Önder Gürbüz, MHP Genel Bakan Yardmcs ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mersin Cumhuriyet Basavcs Mustafa Ercan, milletvekilleri, Toroslar Belediye Bakan Hamit Tuna, Mezitli Belediye Bakan Neet Tarhan,  Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Dernei ve Muharip Gaziler Dernei temsilcileri, sivil toplum kurulular temsilcileri ve çok sayda vatanda katld.

Sabahn erken saatlerinde Mersin Tren Gar’ndan balayan cokulu yürüyü Mersin sokaklarn adeta krmz beyaza boyad. Mersinliler ellerinde Türk bayraklar ile kutlama programna katlrken, katlamayan vatandalar ise evlerinin balkonlarndan ve iyerlerinden korteji selamlayarak Türk bayraklaryla destek verdi. Cumhuriyet Meydan’ndaki tören ile devam eden program, Çelenk sunma töreni ve yaplan konumalarn ardndan sona erdi.

Yaplan tören ve konumalarn ardndan Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan anlaml bir açl törenine de imza atld. Büyükehir Belediyesi tarafndan yapm tamamlanan 3 Ocak Atatürk Meydan ve Atatürk Ant görkemli bir törenle açld.

“Her baar, geçmiten alnan derslerin nda yükselir”

3 Ocak Mersin’in 96’nc kurtulu yldönümü dolaysyla düzenlenen törende konuma yapan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz,  aziz ehitlerin ruhlarn ad etmek, Kuvay Milliye destann yâd etmek üzere bir araya geldiklerini belirterek “Aziz milletimiz binlerce yllk kadim tarihi boyunca karlat tüm zorluklar bir ve beraber olarak amay her zaman baarmtr. Zor günleri sabrla atlatabilmek, güzel günleri cokuyla yaayabilmek için bir ve beraber olabilmek temel kuraldr. Her baar, geçmiten alnan derslerin nda ve kazanlan tecrübelerin üzerinde yükselir. Mersin olarak 3 Ocak, Millet olarak 30 Austos günlerini cokuyla kutluyoruz” dedi.

“galci Franszlar 96 yl önce bugün ilimizden söküp atmay baardk”

Milli Mücadele srasnda en çetin kapmalarn yaand yerlerden birinin de Çukurova bölgesi olduunu belirten Bakan Kocamaz, “Kuvay Milliye müfrezelerimizin destans zaferleriyle igalci Franszlar 96 yl önce bugün ilimizden söküp atmay baardk. O Kuvay Milliye ki, masada kaybedilenlerin cephede kazanlmasdr. O Kuvay Milliye ki, zulme asla boyun emeyen yüce bir milletin hürriyet sevdasdr. O Kuvay Milliye ki, dütüü yerden azimle kalkan bir milletin çocuklarna en güzel armaandr. te bu nedenle 3 Ocak tarihi, yiit Mersinlilerin umutsuzluu umuda dönütürdükleri kutlu bir gündür. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu ve millî mücadelemizin mimar Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadalar bata olmak üzere, Mersin’in kurtuluu sürecinde kara topraa düen bütün ehitlerimizi rahmetle anyor, hatralar önünde saygyla eiliyorum” eklinde konutu.

1800’lü yllarn bandan itibaren neredeyse 120 yl aralksz savaan ve isyanlarla bouan bir millet olarak, Osmanl’nn küllerinden Türkiye Cumhuriyeti’ni çkarmay, baardklarn ifade eden Bakan Kocamaz,hanet ve saldrlar elbette durmad. Biliyorsunuz 15 Temmuz 2016 gecesi milletçe büyük bir snavdan geçtik. Silahl kuvvetlerimiz içinde yuvalanan bir ihanet ebekesinin suikastna uradk. O gece yaplmak istenen, aziz milletimizin evlatlarn birbirine krdrmak, ülkemizi bölüp parçalamakt.  Hain teebbüs karsnda kahramanca direnen aziz milletimiz bu eytanca hesab da buruturup tarihin çöp sepetine atmay birlikte baard. 15 Temmuz gecesinde, Demokrasi Nöbetlerinde, 7 Austos’taki ‘Demokrasi ve ehitler’ mitinginde, 24 Aralk’taki ‘Bar ve Kardelik çin Bayran Al da Gel’  mitinginde sergilediimiz kararl duruumuzla, Mersinliler olarak demokrasiye gönülden bal olduumuzu dosta dümana ilan ettik. Bu yiit duruumuzdan bundan sonra da taviz vermeyeceimizin bilinmesi istiyorum ni” ifadelerini kulland.

“Mersin’imiz için aln teri göz nuru döküyoruz”

Büyükehir Belediyesi olarak yaklak dört yldr Mersin’e sahip çkarak çaltklarn sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Ba iyi niyet, ortas azim ve sabr olan her iin sonu zaferdir. Sknt ve zorluklar sabrla alr. Sabr, dükünlüe katlanmak deil skntlara göüs germektir, gerekli kuvveti toplamak için azimle çalmaktr. Huzurun anahtar varsa yoksa itir, Halka hizmeti Hakka hizmet bilmektir. Büyükehir Belediyesi olarak yaklak dört yldr, bu anlayla çalyor ve Mersinimize sahip çkyoruz. Canmzdan çok sevdiimiz Mersin’imiz için aln teri göz nuru döküyoruz. Kahraman Kuvay Milliyecilerin torunlar ve hogörü medeniyetinin mirasçlar olarak ilimize kimliini veren bar ve huzur içerisinde bir arada yaama kültürünü daha da güçlendiriyoruz. Mersin’imizi sizlerle birlikte yönetiyor, sizlerle birlikte büyütüyoruz” diye konutu.

“Kuvay Milliye saflarnda mücadele veren ecdadmz minnet duygularyla yâd ediyorum”

Türk milletinin her türlü hile, fitne ve saldrya cesaretle kar koyarak bin yllk vatannda yaamaya devam edeceini dile getiren Bakan Kocamaz, “Türkiye Cumhuriyeti, vatan ve milletiyle birlikte bölünmez bir bütün halinde sonsuza kadar yaayacaktr. 96 yl önce bugün ilimizi dümanlardan temizleyerek bizlere bu kutlu bayram gününü yaatan anl Kuvay Milliye saflarnda mücadele veren ecdadmz minnet ve ükran duygularyla yâd ediyorum. Vatan, millet, özgürlük ve milli irade uruna can veren tüm ehitlerimize Cenab Allah’tan rahmet, yaknlarna ve aziz milletimize basal diliyorum” dedi.

Konumalardan sonra Büyükehir Belediyesi Halk Oyunlar Ekibinin gösterisi yapld ve ardndan Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan 3 Ocak Atatürk Meydannda yaplan Atatürk Heykelinin açl gerçekletirildi.