Mersin’e 40 Yıllık Hizmet

Mersin’e 40 Yıllık Hizmet

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediyesi 40 yldr hizmet alamayan krsal mahallelere hizmet vermeye devam ediyor. Kent merkezinden krsal kesime kadar tüm Mersin geneline yaylan çalmalar vatandalar tarafndan olumlu karlanyor.

Kent merkezinde yapt ulam çalmalaryla Mersin’e ça atlatan Mersin Büyükehir Belediyesi Krsalda yapt çalmalara da ara vermeden devam ediyor.  2017 Ylnda ilk kez Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan birinci kat sath kaplamas yaplan Mersin’in Toroslar lçesi’ne bal Resul Mahallesi ile Doruklu Mahallesi arasnda kalan 7 kilometrelik balant yolunun bakm çalmalar devam ediyor. K artlarnn ar geçmesi dolays ile bozulan yol ikinci kat sath kaplama asfalt ile kaplanyor.

40 Yldr toz toprak içindeydik

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a görev süresi içerisinde yapt çalmalardan dolay teekkür eden Resul Mahallesi Muhtar Selçuk Karak, “Yaplan bu yol 40 yldr toprak yoldu. Yol kenarnda balar ve bahçeleri bulunan vatandalar yolun tozlu olmasndan dolay çok ikâyet ediyorlard. Geçen yl 40 yldr toz toprak içerisinde olan bu yolun asfaltn döktük. imdi ise yamurlarn fazla yamasndan dolay bozulan yolun ikinci kat sath kaplamas yaplyor” diye konutu.

Muhtar Karak, geçmite yaplan Resul Mahallesi ile Camili Mahallesi arasndaki 2 bin 500 metrelik yolun asfaltlanmas ve yeni mezarlk alannn açlmasndan dolay Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkür etti.

“Muhtarlar muhtar olduklarn Bakanmz Burhanettin Kocamaz ile anlad”

Doruklu Mahallesi Muhtar Hüseyin Demir Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkür ederek “Allah raz olsun bakanmzdan köylere imdiye kadar verilmeyen önemi Burhanettin Bakanmz veriyor. Muhtarlar muhtar olduklarn bakanmz Burhanettin Kocamaz ile anladlar” ifadesini kulland.

Doruklu Mahallesi ile Resul Mahallesi arasnda kalan yolun Gözne-Ayvagedii yoluna alternatif bir yol olduunu dile getiren Muhtar Hüseyin Demir, “Bu ana kadar hiç kimse buraya önem vermedi sadece yaz mevsiminde greyder çalp toz içerisinde tarm üreticileri ve vatandalar zarar görüyordu. Üreticiler hale meyve ve sebzelerini götüremiyorlard. Yol yapm çalmas sayesinde üreticiler olarak hale sorunsuz bir ekilde ürünlerimizi tamamz balara, bahçelere zarar gelmemesini salamtr” diye konutu.

“Sorunlarmz annda çözülüyor”

Önceki dönemlerde köylerinin içme ve sulama suyu sorunu olduunu dile getiren Muhtar Demir; “Bizim su ile alakal büyük sorunlarmz vard. Köyümüzün toplam arazi büyüklüü 13,300 dönüm Burhanettin Kocamaz Büyükehrimize bakan olduktan sonra hem boru destei hem de proje destekleriyle büyük katklar salad. uan su ile alakal herhangi bir sorunumuz yok. Geçtiimiz yl içme suyu ile alakal sorunumuzu bakanmz Burhanettin Kocamaz annda ilgilenerek bu sorunu da çözdü. Bakanmzn yanna gidip dile getirdiimiz bütün problemler çözülmütür Allah kendisinden raz olsun” ifadelerini kulland.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a hizmetlerinin devamn dileyen Muhtar Demir, Doruklu Mahallesi olarak Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yannda olduklarn söyledi.

Resul Mahallesi ile Doruklu Mahallesi arasnda yer alan 7 kilometre uzunluundaki yolun asfaltlanmas 2 gün gibi ksa bir sürede tamamlanarak vatandalarn kullanmna açlacak.