Mersin'de Sanat Müziği Keyfi

Mersin'de Sanat Müziği Keyfi

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Konservatuvar Türk Sanat Müzii Korosu ve TRT stanbul Radyosu Türk Sanat Müzii Sanatçs Ayen Birgör verdikleri konserle Mersinlilere unutamayacaklar sanat dolu bir gece yaatt.

ef brahim Özberk eliinde arklarn seslendiren Mersin Büyükehir Belediyesi Türk Sanat Müzii Korosu, Yldrm Gürses arklar Konseri verdi.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen konsere Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, meclis üyeleri ve yüzlerce Mersinli katld.

Tklm tklm dolu salonda sanat dolu bir akam yaand

Tüm Mersinlilerin ücretsiz gelerek dinleyebildii konsere, Mersinlilerin ilgisi büyük oldu. Salonu dolduran sanatseverlere müzik ziyafeti sunulan konserde, Mersinliler sanat dolu bir akam yaad.

Mersin Büyükehir Belediye Konservatuvar Türk Sanat Müzii Korosu, ‘çime Hep Hüzün Doluyor’, ‘Gurbet O Kadar Ac Ki’, ‘Hasretin Pnar Çalar çimde’, ‘Her eydi Benim çin Bir Cand Bir Nefesti’, ‘Affetmem Asla Seni’, ‘Akm Bahard’, ‘Gülmedi Bahtm Yine Bu Sevda Bitti Yazk’ ve ‘Yllar Sonra Rastladm Çocukluk Sevgilime’ gibi arklar vatandalar ile hep bir azdan seslendirdi.

TRT stanbul Radyosu Türk Sanat Müzii Sanatçs Ayen Birgör ise ‘Menekelendi Sular’, ‘Bahar Bitti Güz Bitti’, ‘Kirpiklerinin Gölgesi Güllerle Bezenmi’, ‘arklar Seni Söyler’, ‘Kaderimin Oyunu’, ‘Gönül’, ‘ndim Havuz Bana’ ve ‘Arabaya Ta Koydum’ gibi sanat müziinin en sevilen parçalarn söyledi.

Hareketli parçalar eliinde elenceli saatler geçiren Mersinliler, Aye Birgör’ün performansn dakikalarca alklad. Konser sonrasnda sanatçya ve koro efine çiçek ve plaket hediye edildi.

Yldrm Gürses kimdir?

Sanatç Yldrm Gürses, 1965 ylnda Hürriyet Gazetesi’nin Türkiye’de yapt Altn Mikrofon Yarmas’nda 297 Bat Müzii yarmacs arasnda tek Türk Musiki Sanatçs olarak 20 kiilik Türk ve Bat Müzii’nden oluan çok sesli orkestrasyla en büyük ödülü ald. Böylece Yldrm Gürses Türk Sanat Müzii’nde çok seslilie geçi dönemini balatt. Yldrm Gürses, 1986 ylnda ekibiyle birlikte MESAM’ kurdu ve böylece Türkiye’de ilk kez bestekar ve söz yazarlarnn haklarn koruyan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birlii ad altnda bir meslek birlii oluturdu. Sanatç, bestekâr Yldrm Gürses’in 30’a yakn albümü ve 150 bestesi bulunuyor.