Mersin Ressamların Elinde Hayat Buldu

Mersin Ressamların Elinde Hayat Buldu

Haber Ajansı Yayın Grubu

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen sergiyi Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Hasan Gubarolu da gezdi. Resimleri inceleyerek, sanatçlardan eserler hakknda bilgi Genel Sekreter Yardmcs Gubarolu, Mersin’i böylesine güzel resmettikleri için sanatçlara teekkür etti.

Serginin açl konumasn yapan Uluslararas Sanatkarlar ve Sanatçlar Dernei sayman Abdurrahman Aytekin, Ressamlar Bulumas’na katlan ülkeleri sayarak,  “Her yl yapmakta olduumuz ve geleneksel hale getirdiimiz Ressamlar Bulumas’nn 3.’sünü Mersin Büyükehir Belediyemizin himayelerinde gerçekletiriyoruz. ehrimizin ve bölgemizin d ülkelerde ve dier ehirlerde kültürel açdan daha iyi tantlmasna katk sunmak genel amacmzdr. Bu anlamda etkinliimize katk sunan ve yükümüzü çeken Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a çok teekkür ediyoruz” dedi.

Açl konumasnn ardndan sanatseverler, Mersin Büyükehir Belediyesi Konservatuvar sanatçlarnn müzik dinletisi eliinde sergideki eserleri inceledi.

05-12 Kasm tarihlerinde gerçekletirilen 3. Mersin Uluslararas Ressamlar Bulumas’na Türkiye’nin farkl illerinden sanatçlarn yan sra, Umman, Özbekistan, Kosova, Dastan, Gürcistan, Almanya, Güney Kore, Hindistan, Azerbaycan, Hollanda, Pakistan, Ukrayna, Bulgaristan, Bakurdistan, ran, Macaristan, Nahçvan ve Kazakistan’dan da ressamlar katld. Toplam 19 ülkeden Mersin’e gelerek bulumaya katlan 40 ressam, kentin tarihi ve doal güzelliklerini tuvallere yanstt ve eserlerini Kongre ve Sergi Saray’nda vatandalarn beenisine sundu. Mersin’i sanatn beii haline getirmek, kentin tantmna katk salamak ve kenti uluslararas düzeye tamak amacyla Büyükehir Belediyesi tarafndan gerçekletirilen sergi, Mersinlilerden youn ilgi gördü.

Türkiye ile beraber toplam 19 ülkeden Mersin Uluslararas Ressamlar Bulumas’na katlan 25’i yurtdndan, 8’i Türkiye’nin farkl illerinden ve 7’si de Mersin Üniversitesi’nden toplam 40 ressam, bir hafta boyunca Mersin’in doal ve tarihi mekanlarn gözlemleyerek, frça darbeleri ile tuvallerine yanstt. Gözlemlerinin ardndan tüm sanatçlar bir arada ayn atölyede çalmalarn oluturdu. Akrilik tarzda resmedilen eserlerde Mersin sembolleri resmedildi. Profesyonel ressamlarn çalmalarnn yer ald sergide, yaklak 80 eser sergilendi.

Son olarak Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Hasan Gubarolu, sergide eserleri bulunan sanatçlara katlm belgelerini verirken, sanatçlar da Genel Sekreter Yardmcs Gubarolu’na, Büyükehir Belediyesi’nin sanata ve sanatçya verdii desteklerden dolay hediye takdim etti.