Mersin Büyükşehir?in Standına Emıtt?te Büyük İlgi

Mersin Büyükşehir?in Standına Emıtt?te Büyük İlgi

Haber Ajansı Yayın Grubu

EMITT 2018 Fuar’na katlan Mersin Büyükehir Belediyesi’nin stand ikinci gününde de ziyaretçilerden youn ilgi gördü.

Bu yl 22.’si düzenlenen Dou Akdeniz Uluslararas Turizm ve Seyahat Fuar’nda (EMITT) youn ziyaretçi kitlesiyle ilgi gören Mersin Büyükehir Belediyesi stand, fuarn ikinci gününde de ziyaretçilerin urak adresi oldu.

Büyükehir Belediyesi’nin açt stantta, stand ziyaret eden misafirlerle sohbet eden Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, dier kentlerin açm olduu stantlar da ziyaret ederek farkl ehirlerden EMITT 2018 Fuar’na katlan insanlarla bir araya geldi.

Büyükehir’in standndan Afrin Operasyonuna tam destek

Ayrca Bakan Kocamaz, EMITT 2018 Fuar’nda yer alan Büyükehir Belediyesi’nin standnda, stand ziyaret eden tüm misafirlerle birlikte Afrin Zeytin Dal Harekat'ndaki kahraman Mehmetçiklere destek vermek amacyla 10. Yl Mar eliinde, 24 metrekarelik ay yldzl Türk Bayran dalgalandrd ve tüm dikkatler Büyükehir Belediyesi’nin standnda topland.

22. Dou Akdeniz Uluslararas Turizm ve Seyahat Fuar’nn tüm Türkiye ve Mersin’e hayrl olmas temennilerini ileten Bakan Kocamaz, “Mersin Büyükehir Belediyesi olarak göreve geldiimiz günden bu yana bu tür fuarlara katlarak Mersin’i en iyi ekilde temsil ettirmek, tantmak gayreti içerisindeyiz. Biz bunu aslnda Tarsus’ta görev yaptmz dönemden itibaren her daim yapyorduk. Ama u anda Mersin’i bütün ilçeleriyle birlikte tantma gayreti içerisindeyiz” dedi.

Mersin bir cazibe merkezi

Mersin’in yeryüzü cenneti bir kent olduuna deinen Bakan Kocamaz, “Mersin tarihin derinliklerinden günümüze gelinceye kadar birçok medeniyete ev sahiplii yapm, ilgi çeken, odak noktas ve cazibe merkezi olan bir bölge. Biz hem kültürel deerlerimizi, hem turistik deerlerimizi, hem dede yörenin yetitirdii ürünleri en iyi ekilde tantmak istiyoruz. Bütün ilçelerimizi bu tantmda bizimle beraber yol yürümeye davet ediyoruz. Ama üzülerek belirtiyorum ki, üç dört ilçemiz dnda maalesef bu tür faaliyetlerde çok fazla destek ve ilgi göremiyoruz. Ama bize destek versinler, vermesinler biz Mersin Büyükehir Belediyesi olarak bu tür faaliyetleri bundan sonra da sürdürmeye devam edeceiz. Çünkü biz nemelazm diyemeyiz. Biz bölgemizin bütününe hizmet ediyoruz. Mersin’i topyekun ayaa kaldrmak istiyoruz. Onun için de Mersin’in deerlerini her tarafa ulatrma gayreti içerisindeyiz” eklinde konutu. 

“Turizme özel bir önem veriyoruz”

Mersin’in ekonomik yönden her geçen gün biraz daha gelitiini ve iller aras vergi sralamasnda 6. srada yer aldn sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz,  “Suriyeli misafirler hariç 2 milyona yakn nüfusumuz var. Dolaysyla isizliin çok youn olduu bir bölgede yayoruz. Onun için istihdam arlkl bir i kolu olan turizme biz çok özel önem veriyoruz. 8 tane ilan edilmi turizm bölgemiz var. Ama bugüne kadar bir türlü bu ilan edilmi turizm bölgelerine bu yatrmlar balamad. Yatrmlarn da bir an evvel balamasn istiyoruz. Mersin bunlarn hepsini hak ediyor. Mersin belki kendini bu güne kadar tantma konusunda geri kalm ama artk daha fazla zaman kaybna frsat veremeyiz. Bizler Mersin’de yaayan bütün insanlar ve tüm sivil toplum örgütleri olarak, yerel genel idareler olarak Mersin’i hak ettii yere getirmek için el ve gönül birlii içerisinde çalmamz gerekiyor. Bu birlikteliin adna da biz Mersin ortak paydas diyoruz. Herkesi bu tantm görevinde tan altna elini koymaya davet ediyoruz” diye kaydetti.

Bakan Kocamaz: “Her yl standmz biraz daha fazla ilgi görüyor”

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, EMITT 2018 Fuar’nn ilk günkü akamnda Büyükehir Belediyesi tarafndan düzenlenen gala yemeine katld.stanbul Florya sahilinde düzenlenen gala yemeinde konuan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mersin’i tantmak amacyla bu tarz fuarlarda yer aldklarn ve kenti hak ettii yere getirmek için çaba gösterdiklerinin altn çizdi.

“Mersin’i hak ettii yere getirmek hepimizin boynunun borcu”

Bakan Kocamaz, bir yl sonra tekrar EMITT 2018 Fuar’nda yer almaktan dolay duyduklar mutluluu dile getirirken, “Bu güzel akamda, bu güzel programda sizlerle bir yl sonra bir kere daha beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyduumu belirtmek istiyorum. Mersin hepimizin ortak paydas. Mersin’de göreve talip olarak bir yerlere getirmek istiyorsak sadece Mersin’deki mahalli müterek ihtiyaçlarmz gidermek yetmez. Mersin’i mümkün olduunca tantarak, Mersin’e dikkat çekerek çeitli aktiviteler düzenleyerek hak ettii yere getirmek hepimizin boynunun borcu. Biz zmir Travel Turkey Fuar’na da katlyoruz ama buradaki fuara katlm oradan çok daha fazla. Yllardr Tarsus’ta yönetimdeyken Tarsus’u tantmak gayesiyle yurtiçi ve yurtd fuarlara katlyorduk. Mersin olarak da çtay daha da yükselttik ve her yl standmz biraz daha fazla ilgi görüyor. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kulland.