“MEMURİN FASLI” MUDANYALILAR İÇİN SAHNELENDİ

“MEMURİN FASLI” MUDANYALILAR İÇİN SAHNELENDİ

Haber Ajansı Yayın Grubu

Ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Yalçın Özden ve ekibinin sahnelediği “Memurin Faslı” adlı oyun, Mudanya’da izleyicilerle buluştu.

Mudanya Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Yalçın Özden Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği ‘Memurin Faslı’ adlı oyunu Mudanyalı tiyatro severler ile buluşturdu. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sahnelenen tiyatro oyununa Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediye başkan yardımcısı Akın Poroy’un yanı sıra belediye meclis üyeleri ve Mudanyalı tiyatro severler katılım gösterdi. Coşkun Irmak’ın yazdığı Önder Keskin’in yönettiği geleneksel ortaoyunu tiplerinden Pişekar ve Kavuklu’nun çevresinden sahneye aktarılan oyunda memurun düşle gerçek arasındaki ince çizgiyi kaybettiği ironik biçimde anlatılıyor. Öğretmen-öğrenci, amir-memur, patron-işçi ve iki sevgili arasındaki düzene sitem komik bir dille seyirciye aktarılırken, bir memurun hayatından kesitler tüm oyun boyunca ele alınıyor.
“CUMHURİYETİ İLELEBET YAŞATACAĞIZ”
Yalçın Özden ve ekibini Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’da ağırlamaktan çok mutlu olduklarını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Yorucu günlerden sonra güzel bir oyun ile sizlerle bir araya geldik. Bugün 16 Nisan’dan daha umutluyuz. Demek ki istersek cumhuriyeti kuran Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları gibi bizde bu cumhuriyeti yaşatabiliriz. Bunu gördük. Biz bu işi başaracağız. Cumhuriyetin yıkılmasına asla izin vermeyeceğiz. Yürekten inanarak başaracağız” ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından Türkyılmaz, Yalçın Özden ve oyunculara çeşitli hediyeler ile teşekkür etti. 
Mudanya’da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Yalçın Özden ise, Mudanya’nın kendisine ayrı bir heyecan verdiğini dile getirdi. Mudanya Belediyesi personeline ve seyircilere teşekkür eden Özden, Mudanya’ya yeniden gelmek istediğini de sözlerine ekledi.