MASTER GRUP MAKEDONYA’DA MUDANYA’YI TEMSİL EDECEK

MASTER GRUP MAKEDONYA’DA MUDANYA’YI TEMSİL EDECEK

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi Güzelyalı Halk Dansları Topluluğu Master Grubu, Makedonya’da yapılacak Halk Dansları Festivali’nde Mudanya Bursa'yı temsil edecek.

15-19 Haziran 2017 tarihlerinde Makedonya’nın Ohrid şehrinde yapılacak olan 9.Uluslararası Ohrid İncisi Halk Dansları Festivali’ne BursA'dan katılacak tek ekip olan Mudanya Belediyesi Güzelyalı Halk Dansları Topluluğu Master Grubu Mudanya ve Bursa'yı Makedonya’da temsil edecek. Makedonya Cumhurbaşkanı Dr. Zoran Strezovski imzası ile gelen davet üzerine festivale katılacak olan Master Grup, festivalde diğer ülkelerin halk dansları toplulukları ile de işbirliği içerisinde olacak. Mudanya ekibi festivalde Bursa, Ege ve Mardin yörelerine ait oyunlarını sergileyecek.
“İLÇEMİZİ TEMSİL ETMEK MUTLULUK VERİCİ”
Mudanya Belediyesi’nin ilk kez yurt dışında bir festivalde ilçemizi temsil edeceğini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Kültürümüzün tanıtılması adına katılacağımız bu festivalde ülkemizi, şehrimizi ve ilçemizi temsil etmek bize ayrı bir mutluluk veriyor” dedi. Farklı ülkelerden gelecek halk dansları topluluklarının da katılacağı festivalin dostluk, kardeşlik ve barış içinde geçmesini dileyen Türkyılmaz, “Halk dansları toplulukları arasındaki iletişim ve işbirliğini sağlamak, milli kültürleri tanımak ve tanıtmak, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmak amacındayız. Festivale katılacak tüm ekiplere başarılar diliyorum” dedi.