Maltepe sokakları tiyatroyla şenlendi

Maltepe Belediyesi'nin Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında sürdürdüğü sokak oyunları, Yalı ve Çınar mahallelerinde sahnelendi.

Haber Ajansı Yayın Grubu

Maltepe Belediyesi’nin Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında sürdürdüğü sokak oyunları, Yalı ve Çınar mahallelerinde sahnelendi. Çınar Mahallesi’nde sahnelenen “Kurnaz” adlı pandomim tarzı gösteri halktan büyük ilgi görürken, Yalı Mahallesi’ndeki Açık Basketbol Sahası’nda düzenlenen “Bremen Mızıkacıları” oyunu da çocuklar tarafından keyifle izlendi. 

Maltepe Belediyesi’nce ilki düzenlenen Maltepe Uluslararası Tiyatro Festivali üçüncü gününde de büyük ilgi gördü. Onlarca tiyatroseverin ve Maltepe halkının katıldığı etkinlikler, Eskişehir Tiyatro Depo’nun “Androcles” adlı oyunuyla başladı. Oyunda özgürlüğünü yitirmiş Romalı bir ressam olan Androcles’in özgürlük mücadelesi ve memleketinden uzakta başına gelen olaylar anlatıldı. Müzikle de desteklenen oyun hem yetişkinlerden hem de çocuklardan büyük ilgi gördü. Festival, ilerleyen saatlerde sokaklara taştı. Çınar Mahallesi’nde sahnelenen “Kurnaz” adlı pandomim tarzı gösteri halktan büyük ilgi görürken, Yalı Mahallesi’ndeki Açık Basketbol Sahası’nda düzenlenen “Bremen Mızıkacıları” oyunu da çocuklar tarafından keyifle izlendi.

GÜRCİSTAN SAHNEDE

Belediyenin özel davetlisi olarak ilçede bulunan Gürcistan Özürgeti Devleti Dram Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Oyuncak Tabanca” adlı tiyatro oyunu ile festivalin üçüncü günü sonlandı. Kadın erkek ilişkileri kapsamında Gürcistan’da yaşanan olayları anlatan oyunun başrol oyuncularının performansı ayakta alkışlandı. (15.09.2018)