MAK, MİNİKLERİ EĞİTMEYE DEVAM EDİYOR

MAK, MİNİKLERİ EĞİTMEYE DEVAM EDİYOR

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAK) Özel Gelişim Atölyesi’nin minik öğrencileri ile buluştu. Ekip üyeleri deprem ve yangın konusunda miniklere eğitim verdi.

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAK), aldığı eğitimlerin yanı sıra kurumlara verdiği eğitimlerini de sürdürüyor. Özel Gelişim Atölyesi’nin minik öğrencileri ile bir araya gelen ekip, miniklere deprem ve yangın eğitimi verdi. Miniklere deprem öncesi, depren anı ve sonrasında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak anlatan ekip, yangına karşı alınacak önlemler ve müdahaleler konusunda da bilgiler verdi. Minik öğrenciler deprem ve yangın bilincini aşılayan MAK ekibi, daha sonra kullandıkları araç ve gereçleri minik öğrencilere tanıttı.
“TALEPLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ”
Okullardan ve kurumlardan gelen eğitim taleplerini yerine getirerek eğitimlerin sürdürdüğünü dile getiren MAK Ekip Lideri Aykut Şener, “Mudanya Belediye Başkanımız Hayri Türkyılmaz’ın da çok önem verdiği bu eğitimler ile öğretmen ve öğrencilerimizi doğal afetlere karşı bilinçlendiriyoruz. Bu merkezlerdeki öğrencilerimizin hareket ve hız kabiliyetleri kısıtlı olduğu için, özellikler deprem anında yere çökmek, kapanmak ve tutunmak nasıl yapılmalı, bina tahliyesi ve sonrasında nelere dikkat edilmeli gibi, konuları uygulamalı olarak eğitimlerle anlatıyoruz” diye konuştu.