Kent Araştırmaları ve Eğitim Şube Müdürlüğü

Kent Araştırmaları ve Eğitim Şube Müdürlüğü

Haber Ajansı Yayın Grubu

Toroslar lçesi Kavaklpnar Mahallesi’nde, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n katlm ile gerçekleen törende ‘Mersin li Meyvecilii Yayma ve Gelitirme Projesi’ kapsamnda ilçenin 14 mahallesinde dikilmek üzere 12 bin adet ceviz fidan datm gerçekletirildi.

Mersin’de tarm ayaa kaldrmak için hayata geçirdii projeler ile çiftçinin ve üreticinin gönlünde taht kuran Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz öncülüünde gerçekleen törene Mersin Ziraat Odas Bakan Cengiz Gökçel, Kavaklpnar Sulama Kooperatifi Bakan Zeki Püsküllü, Yüksekoluk Sulama Kooperatifi Bakan Ahmet Kemik,  Arslanköy Sulama Kooperatif Bakan Mehmet Özalp, Denek Sulama Kooperatifi Bakan Zekeriye Doan, meclis üyeleri, muhtarlar, çiftçiler ve çok sayda vatanda katld.

 “Mersinliler Aziz Atatürk’ün sözünü tuttu ve Mersin’e sahip çkt”

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz törende gerçekletirdii konumasnda Mersin’de tarm ayaa kaldrmak amacyla yola çktklarn belirterek, üreticinin ihtiyacna cevap verecek alternatif ürünleri Mersin’e kazandrmak istediklerini belirtti. Gece gündüz demeden verdikleri her sözün arkasnda durarak Mersinlilere kar mahcup olmamaya gayret ettiklerini belirterek konumasna devam eden Bakan Kocamaz,  “Burada yaamaktan, sizlere hizmet etmekten ve nüfus cüzdannda hem Türkiye hem de Mersin ibaresini tamaktan çok büyük bir onur duyduumu belirtmek istiyorum. Mersin’de yllarn ihmali var. Birçok bölge ihmal edildi. Birçok vatandaa hizmet götürülmedi. Ama çok ükür ki 30 Mart’ta bu memleketin gerçek sahipleri tpk Kurtulu Sava’nda olduu gibi yeniden dirildi ve meselesine sahip çkt. Mersinliler Aziz Atatürk’ün 17 Mart 1923’te ‘Mersinliler Mersin’e sahip çknz’ sözünü 30 Mart 2014’te içini doldurarak, sahiplendi.  Siz bize sahip çktnz, bizde size sahip çkmaya mecburuz. Onun için mesai mefhumu gözetmeden koturuyoruz, çalyoruz.”  dedi.

“Türkiye’de marka olmu bir yerel yönetim anlaymz var

Her türlü engellemelere ramen vatandalara verdikleri sözü yerine getirmek için çok büyük gayret gösterildiklerinin altn çizen Bakan Kocamaz, “Allah’a çok ükür 20 yllk bir Tarsus tecrübemiz var. Belediyecilik konusunda Türkiye’de öncülük yapm, marka olmu bir yerel yönetim anlaymz var.  Ve Tarsus Belediyesi geçen hafta Türkiye’de hiçbir belediyenin almad Avrupa Kalite Belgesi’ni ald. Tarsus’tan itibaren ilkleri gerçekletirdik. Gerek belediyelerin gerekse özel iradelerin imdiye kadar gerçekletirmedii hizmetleri hayata geçiriyoruz. Ama biz hiç bir zaman yaptklarmza bakmyoruz. Yapamadklarmz hedef alarak, onlar yapmaya çalyoruz” diye belirtti.

“ Mersin’i dayla, ovasyla topyekûn ayaa kaldracaz”

Datm töreninde çiftçilerle bir araya gelerek, fidanlarn kendi elleri ile üreticiye teslim eden Bakan Kocamaz, “Kentin ekonomisini canlandrmak, tarmla ilgili eksiklikleri giderme konusunda canla bala çalacaz ve çalmaya devam edeceiz. O yüzden krsalda zeytin, ceviz ve badem fidanlar datyoruz. Daha önce de datmtk. unu özellikle belirtmek istiyorum ki Mersin’i dayla, ovasyla topyekûn ayaa kaldrma gayreti içerisindeyiz. Fidanlar alan vatandalarmzdan yetitirme konusunda dikkatli olmalarn ve sonuca götürmelerini temenni ediyorum. steimiz vatandamz bu ie dört elle sarlsn ve mutlaka attmz ta ürküttüümüz kurbaaya desin istiyoruz. Fidanlarn Mersin’e hayrlar getirmesini Cenab- Allah’tan niyaz ediyorum” eklinde konutu

Ceviz Fidan datm töreninde bir konuma yapan üretici Saadet Ayda ise Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n üreticileri düünen tek Bakan olduunu ifade etti. Büyükehir Belediyesi’nin datt fidanlar ile yüzlerinin güldüünü belirten Saadet Ayda, projeleri ile kendilerini destekleyen Mersin Büyükehir Belediye Bakan  Burhanettin Kocamaz’a teekkürlerini iletti.

Mersin tarmn ileriye götürecek projeler üreterek çiftçinin yannda yer alan Büyükehir Belediyesi, “Mersin li Meyvecilii Yayma ve Gelitirme Projesi” kapsamnda, Mersin’de ki Ceviz, Badem, Zeytin üretim alanlarnn arttrlmasna destek olmak, kapama meyve bahçesi tesislerini yaygnlatrmak amacyla üreticilere ceviz, badem, zeytin fidan datm yaparak, ek gelir kaps açt.

Toroslar lçesi Kavaklpnar Mahallesi’nde datmna balanan fidanlar ilerleyen günlerde tüm ilçelerde çiftçilere teslim edilecek. Proje kapsamnda 13 ilçede geçimini tarmla salayan üreticiye toplamda 131 mahallede 95 bin adet ceviz, badem ve zeytin fidan datm gerçekletirilecek.