“KENDİLERİNİ KURNAZ ZANNEDENLER FENA SARSILACAK”

“KENDİLERİNİ KURNAZ ZANNEDENLER FENA SARSILACAK”

Haber Ajansı Yayın Grubu

“KENDİLERİNİ KURNAZ ZANNEDENLER FENA SARSILACAK”

Basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gündemde olan konularda açıklık getirdi.   

Basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantıda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanyaspor, Kumyaka Mahallesi’ndeki mühürleme olayı ve darbe soruşturmasına kadar birçok konuya açıklık getirdi.
“MUDANYASPOR’U YERLERDE SÜRÜNDÜRMEYİZ”
Mudanyaspor’un yaşadığı bir yönetim talihsizliğinin olduğunu belirten Türkyılmaz, “Geçtiğimiz yıl bitime 12 hafta kala Mudanyaspor başkansız ve yönetimsiz olarak, benim ve arkadaşlarımızın desteğiyle BAL Ligi’nde neredeyse şampiyon olacaktı. Keşke bir iki hafta daha önce el atsaydık o zaman şampiyon olurduk” dedi.  “Mudanyaspor ile hiçbir sorunumuz yok, başkanı ve yönetimiyle sorunumuz var” diyen Türkyılmaz, “Son maçlarının kamp parasını daha yeni gönderdik. Bunu biz ödedik. Eğer biz destek vermeseydik, o çocuklarımız ne maça gidebilirlerdi ne de sahaya çıkabilirlerdi” dedi. Mudanyaspor’u çok sevdiğini de sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Bu yönetimin gitmesi ve amacı Mudanyaspor olan Mudanya’nın benimseyip seveceği bir yönetimin göreve gelmesini istiyoruz. Ama asla Mudanyaspor’u yerlerde süründürmeyiz” ifadelerini kulandı.   
“ÖNCE MÜHÜRLEMİŞ, SONRA RUHSAT VERMİŞ”
Kumyaka Mahallesi’nde yaşanan olayları da değerlendiren Türkyılmaz,  Kumyaka Mahalle Muhtarı Ramiz Batmaz’ın Bütünşehir Yasası’ndan önce mahallenin mülklerini Su Ürünleri Kalkınma Kooperatifi bünyesine aldığını belirten Türkyılmaz, “2011 yılında Tirilye Belediyesi tarafından söz konusu cafe kaçak diye mühürlenmiş. Aynı belediye başkanı 2012 yılının Şubat ayında bu yere işletme ruhsatı vermiş. Biz göreve geldiğimizde bu yerin işletme ruhsatı vardı” dedi. “İktidar gücü arkasında olan bir ilçe başkanı ilgili yerin yıkılması için gereken her yere gitmiş” diyen Türkyılmaz, “Bize de yazı da gelmiş. Yapılan incelemeler sonrasında kaçak olduğu tespit edilmiş. Yıkım kararı çıkmış ve 36 bin TL civarında da cezası kesilmiştir” dedi. 
“SENİ MUHATAP ALMAM”
İktidar gücünü arkasına alan ve o köyün sakini olan bir kişinin ilçesine köyüne hizmet etmesi gerekirken bu tür davranışlar içerisinde olmasının kendisini üzdüğünü anlatan Türkyılmaz, “Benim muhtarla çektirdiğim ve sosyal medyaya koyduğum fotoğrafı alıp basın açıklaması yapıyor. Sen kimsin ki ben seni muhatap alacağım. Eğer Mudanya ilçe başkanıysan Mudanya’nın menfaatlerini korumaya çalış, Mudanya’nın hakları alınırken karşı dur” ifadelerini kullandı.
“YEDİ KİRACININ SÖZLEŞMESİ FESİH EDİLDİ”
667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği, bir memurun görevden alındığını ifade eden Türkyılmaz, “Bize herhangi bir talimat gelmeden bünyemizde beş kişilik bir komisyon oluşturduk. Belediyemizde çalışan bütün personelimiz, belediyemizin kiracıları, tekne yat sahipleri, pazaryerlerindeki kiracılarımız dahil hepsinin araştırmaları yapılıyor” dedi. İki kiracı ile beş tekne veya yat sahibinin sözleşmelerinin fesih edildiğini dile getiren Türkyılmaz, “Bir AKP’li meclis üyesinin de ismi bize gönderilen listelerde çakışıyor. Bizlerde bunların tespitini yaparak, İçişleri Bakanlığı’na gönderdik. Kendilerini çok kurnaz zannedenler siyaseten çok fena sarsılacaklar” diye konuştu.