Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi Mersin Toplantısı Gerçekleştirildi

Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi Mersin Toplantısı Gerçekleştirildi

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Kerim Tufan, GKAD’n ev sahipliinde, TÜRKONFED’in Dünyasnda Kadn Komisyonu’nun  balatt “Kadnn Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi”ni kapsamnda düzenlenen toplantya katld.

Mersin kent protokolünden birçok ismin katld toplantnn açl konumalarn Mersin Valisi Ali hsan Su, Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Kerim Tufan, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Bakan Tarkan Kadoolu, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs ve DK Komisyonu Bakan Prof. Dr. Yasemin Açk, Çukurova SFED Yönetim Kurulu Bakan Ali Doan ve GKAD Yönetim Kurulu Bakan Ayferi Tucu gerçekletirdi.

Kerim Tufan; “Kadnlarmz hayatn her alannda bizim yanmzda”

Açl konumasnda GKAD ev sahipliinde düzenlenen toplantya katlmaktan son derece mutluluk duyduunu belirten Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Kerim Tufan, “Türkiye’nin en önemli gündem konusu olan ve snr güvenliimizi korumak adna Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan balatlan Zeytin Dal Harekât’nda operasyona katlan Mehmetçiklerimize kolaylklar diliyorum. Allah yardmclar olsun” dedi.

Tufan konumasnn devamnda kadnlarn yalnzca i dünyasnda anlmasnn yeterli olmadn, hayatn her alannda yer aldn belirterek, “Kadnlarmz yalnzca i dünyasnda deil, hayatn her alannda bizim yanmzda. Ülkemizde kadn haklar, demokrasi, çocuk, hayvan haklar gibi çok güzel konular konumak için geç kalmz. Yine de çok ciddi mesafeler kat ettik. Mesafe kat etmemi olmasaydk u an bu toplanty yapyor olmazdk. Kadnlarmz hayatmzn her alannda, destekleriyle yanmzda yer alm. O yüzden kadnlarmza borcumuz fazladr” eklinde konutu.

“Aslanlarn pençesine smazken, bir kadnn ellerine kul oldum”

Tufan, “Kadnlarmz için çok güzel eyler söylenmi. Cennet analarn ayann altnda, yuvay dii ku yapar, her baarl erkein yan banda mutlaka baarl ve güçlü bir kadn vardr denmi. Bir Akta; ‘Aslanlarn pençesine smazken, bir kadnn ellerine kul oldum’ demi. Ben çalan tüm kadnlarn baarlarnn devamn diliyorum. Bu ülkenin mevcut yer alt ve yer üstü tüm potansiyellerini el birlii ile en üst seviyede kullanarak, ülkemizi her bakmdan en ileri seviyeye getirmek için hep birlikte varz diyorum” eklinde duygularn ifade etti.

KalDer Yönetim Kurulu Bakan Buket Eminolu Pilavc ile Coca-Cola Grup nsan Kaynaklar Operasyon Müdürü Banu Kököz’ün de birer konuma yapt toplantda, Kadn Giriimcilii Sorunlar ve Çözüm Önerileri konulu panel düzenlendi. Panelde, Startup Giriimcisi ve Ege Üniversitesi Di Hekimlii Fakültesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Pelin Güneri, Yönetim Aratrmalar Uzman ve Ça Üniversitesi SOBE Müdürü Doç. Dr. Murat Koç ile K Aratrmalar Uzman ve Ça Üniversitesi SOBE Müdür Yardmcs Yrd. Doç. Dr. brahim nan konumac olarak yer ald.

TÜRKONFED Dünyasnda Kadn - GKAD Mersin toplantsnda, Bölgenin Baarl Kadn Ödülü’nü , “Bölgenin Ülke Genelinde stihdam En Fazla Salayan Kadn Ödülü”, “Türkiye’nin lk Kadn Organize Sanayi Bölge Kurucu Bakan Ödülü” ve “Bölgenin Giriimci-Mentör Protokol Takdimi” ödülleri de sahiplerini buldu.