KADINA ŞİDDETİ KADINLAR ANLATTI

KADINA ŞİDDETİ KADINLAR ANLATTI

Haber Ajansı Yayın Grubu

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Tiyatro Grubu, kadına yönelik şiddete dikkat çeken “Anam Bacım Avradım” adlı tiyatro oyununu Mudanya Üreten Kadınlar Platformu yararına sahneledi.

Nilüfer Kent Konseyi ve Mudanya Kent Konseyi işbirliği ile Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sahneye konulan “Anam Bacım Avradım” adlı tiyatro oyunu Mudanya Üreten Kadınlar Platformu yararına seyirci ile buluştu. Düzenlenen gösteriye Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve eşi Gülbahar Türkyılmaz, Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Sazi Çavuşoğlu, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nebahat Ulugül ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Tamamı amatör ve gönüllü oyunculardan oluşan ekip sahnelediği oyun ile salonu dolduranlardan büyük alkış aldı. İki perdeden oluşan İnanç Yılan’ın yazdığı, Erdal Gülver’in yönettiği trajikomik oyun, kadına yönelik şiddeti ve aile baskısını eleştirel bir şekilde ele alıyor.
“ŞİDDETİ ŞİDDETLE KINIYORUM”
Oyun sonunda oyuncuları tek tek tebrik ederek, oyun yönetmeni Erdal Gülver’e çiçekle teşekkür eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Kardeş belediyemizin ve kardeş kent konseyimizin kadın meclisini bu gösterilerinden dolayı kutluyorum”  dedi. Sadece kadınlara değil, tüm canlılara yapılan şiddeti şiddetle kınadığını dile getiren Türkyılmaz, “Umuyorum ki şiddetin ve savaşın olmadığı, barışın her yerde coşkuyla kutlandığı bir dünyamız olması dileği ile sizlere bu gece için teşekkür ediyor ve hepinizi kutluyorum” diye konuştu.