İftar Sofrasında Mut'lular

İftar Sofrasında Mut'lular

Haber Ajansı Yayın Grubu

Büyükehir Belediyesi’nin bu yl 5. kez gerçekletirdii ve tüm Mersin’e yayd Ramazan ay cokusu ve manevi iklimi, kurulan dev iftar sofralar ile Mut’a tand.

Mut lçesinde gerçekletirilen iftar programna katlan binlerce Mutlu vatanda dualar eliinde oruçlarn açarken, Ramazan aynn ruhuna uygun hazrlanan etkinliklerle de Ramazan’n maneviyatn yüreklerinde yaad.

Mersin’de unutulan Ramazan ay geleneini yeniden balatan ve her ilçe için özel programlar düzenleyen Büyükehir Belediyesi’nin yeni dura Mut ilçesi oldu. Mut Belediyesi önünde gerçekletirilen iftar programna Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki imek, MHP Mersin Milletvekili Aday Mehmet Büyüktatl, Mut Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Mut Belediye Bakan Nebi Ylmaz, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, Mut lçe Emniyet Müdürü Murat Güney, MHP Mut lçe Bakan Alparslan Sava Kr, Ülkü Ocaklar Mut lçe Bakan Soner Kr ve mutlular katld.

ftar öncesi masalar tek tek dolaan Bakan Kocamaz, Mutlularla sohbet ederek, hal hatr sordu. Çocuklarn ve gençlerin youn ilgisi ile karlaan Bakan Kocamaz, hepsi ile sohbet ederek hatra fotoraf çektirdi. Son 5 yldr Ramazan ayn hakk ile yaamaktan mutluluk duyduklarn Bakan Kocamaz’a ileten vatandalar kurulan iftar sofralar için teekkür etti.

Bakan Kocamaz,“Bu sofralar bayramza, devletimize, milletimize hep birlikte sahip çkma kararllmz gösteriyor”

Mersin’in tüm ilçelerinde kurdurduu iftar sofralar ile birbirlerini tanmayan insanlar bile bir araya getirerek ayn sofrada buluturan, Ramazan aynn sevincini yaatan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mutlu vatandalara seslenerek, “Mübarek Ramazan aynz tebrik ediyor, tüm slam âlemi için hayrlara vesile olmasn Cenab- Allah’tan niyaz ediyorum. Ramazan bereket demek. Ramazan yardmlama ve kaynama demek. Ramazan dua ay demek ve bin aydan daha hayrl denilen Kadir Gecesi’nin de içerisinde bulunduu kutsal bir ay demek. Bu ayn bereketinden ve rahmetinden bu sofralarda, teravih namazlarnda bir araya gelerek faydalanmak istiyoruz. Büyükehir Belediyesi olarak bütün ilçelerimizde bu sofralarn kuruyor, vatandalarmzla birlikte oluyoruz. Bu yl beincisini düzenlediimiz bu etkinlik, ülkemizin çok zor bir dönemden geçtii u günlerde daha da anlam kazanyor. Dayanma ruhu bizi bir araya getiriyor. Bayramza, devletimize, milletimize hep birlikte sahip çkma kararllmz gösteriyor” eklinde konutu.

“Biz bu ülkede Türk milleti olarak biriz, beraberiz ve hep birlikte Türkiye’yiz”

Herkesin slam âleminin içerisinde bulunduu durumun farknda olmas ve duyarl olmas gerektiini ifade ederek sözlerini sürdüren Bakan Kocamaz, “Müslüman’n ve Türk’ün olduu her yerde kargaa ve kaos yaratan, ba ars oluturanlar var. Bölgemizde 40 yldan fazladr terör belas ile kar karyayz. Ama bu da yetmezmi gibi emperyalist güçler bugün bu terörist unsurlarn uzantlar olan Suriye’de ki ve Irak’ta ki gruplara her türlü destei veriyor. Suriye’yi e Irak’ bir sava arenas haline getirdiler. Bütün emperyalistler orada güç denemesi yapyorlar. unu herkesin bilmesi gerekir ki slam âlemi üzerine oynanan oyunlarn en son merhalesi inann Türkiye. 15 Temmuz bunun en basit ve bariz örnei. Onun için diyoruz ki birbirimize sahip çkalm. Geçmite birbirimizi üzmü olabiliriz. Ama biz bu ülkede Türk milleti olarak biriz, beraberiz ve hep birlikte Türkiye’yiz” dedi.

Baki imek Mutlular yalnz brakmad

Ramazan ay boyunca ilçeleri kar kar gezerek vatandalarla iftar yapan ve onlar yalnz brakmayan MHP Mersin Milletvekili Baki imek, “Hepinizin mübarek Ramazan ayn kutluyorum. nallah Ramazanla beraber ülkemize ve slam âlemine birlik ve beraberlik gelir. Özellikle Filistin’de, Gazze’de, Telafer’de, Arakan’da Suriye’de ve Irak’ta Müslümanlara kar yaplan zulmün sona ermesini temenni ediyorum. Ben 24 Haziran’da yaplacak seçimlerde Mersinli hemerilerimin ülkenin birlii ve beraberlii için hareket edeceine inanyorum. Hepinizin duasn ve desteini bekliyoruz” diye belirtti.

Nebi Ylmaz, “Büyükehir Belediye Bakanmzla el ele verdik tarih yazmaya devam ediyoruz”

Ramazan ay ilçe programlarnn Mut’ta kurulmasnn ve Mutlu vatandalar ayn sofrada, ayn amaç uruna bir arada görmenin kendilerine mutluluk verdiini dile getiren Mut Belediye Bakan Nebi Ylmaz, “Cenab- Allah Ramazan aynda yapm olduunuz bütün ibadetleri makbul ve kabul eylesin. Rabbim Ramazan aynn yüzü suyu hürmetine birlik ve beraberliimizi arttrsn. Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a, Mut halkn böyle bir ortamda bir araya getirdii için çok teekkür ediyorum. Milliyetçi Hareketçi belediyelerin tek derdi millet.  Üretken ve çalkan belediye olmak zorundayz. Hayatnzn bütün alanlarnda birçok konuda Büyükehir Belediye bakanmzla el ele verdik tarih yazmaya devam ediyoruz. Sizlerin emei ile biz bu ileri yapabiliyoruz. Bizler arada vesileyiz. Allah sizlerin duasn ve desteini bizlerden eksik etmesin. imdiden yaklaan Ramazan bayramnz kutluyorum” dedi.

ftar programnda hep birlikte oruçlarn açan Mutlular, Büyükehir Belediyesi tarafndan düzenlenen iftar etkinlikleri ile de güzel bir akam yaad. Sezai Yeilyurt Yunus Emre’yi canlandrd ve kssadan hisseler anlatt programda, seslendirdii Yunus Emre iirleri ile büyük beeni toplad. Sezai Yeilyurt’un ardndan sahne alan ve düetleri ile iftar programna damga vuran Kaya Kuzucu, Âk Sefai ve Selami Durmu birlikte verdikleri konser ile kulaklarn pasn sildi. Alanda yerini alan semazenler de gerçekletirdikleri gösterileri ve müzikleri ile vatandalar büyüledi.