İftar Sofraları Yenişehir'de Kuruldu

İftar Sofraları Yenişehir'de Kuruldu

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin Ramazan ay boyunca farkl noktalarda ve ilçelerde kurmaya balad iftar sofralarnda Mersinlilerle buluan Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Ramazan Ay’nn ikinci gününde Yeniehir lçesi’ndeki vatandalar ile birlikte orucunu açt.

Dualar okunuyor, oruçlar açlyor

Binlerce Mersinlinin Yeniehir Cumhuriyet lkokulu bahçesinde bir araya geldii iftar programna, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, MHP Yeniehir lçe Bakan Umut Topal, MHP Akdeniz lçe Bakan Ahmet Gencay, MHP Mersin l Kadn Kollar Bakan Berrin Altnta, MHP il ve ilçe yönetimi, muhtarlar ile çok sayda vatanda katld.

Yeniehir’de halkn youn ilgisi ve sevgisiyle karlanan Bakan Kocamaz, vatandalarla tek tek selamlaarak sohbet etti.

“Bizim her zamankinden daha fazla birbirimize sahip çkmaya ihtiyacmz var”

11 ayn sultan olan Ramazan Ay‘nda Mersinlileri dostlar ve komular ile ayn sofrada buluturan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz gerçekletirdii konumasnda, “Cenab- Allah’a binlerce kez ükrediyoruz ki sizlerle bir Ramazan akamnda, bir iftarda bir kez daha beraber olduk. Cenab- Allah birlik ve beraberliimizi daim etsin. Bizi birbirimizden ayrmasn, ülkemizi bölmek parçalamak isteyen hainlere frsat vermesin. slam Âlemi üzerinde oynanan oyunlar hep birlikte görüyoruz. Daha dün Kudüs’te yaadklarmz gerçekten insanlk dram. Bizim her zamankinden daha fazla birlemeye, bütünlemeye ve birbirimize sahip çkmaya ihtiyacmz var” dedi.

“ükürler olsun ki bu bereketli topraklara ve burada yaayan insanlara hizmet ediyoruz”

Cenab- Allah’n bu Ramazan Ay’nda slam Alemi’nin üzerine oynanan oyunlar def etmesi dikeklerinde bulunan Bakan Kocamaz, “Cenab- Allah bu Ramazan’ ülkemizde bar, huzur ve kardelik için bir vesile klsn. Suriye’de yaanan insanlk dramnn inallah bu Ramazan vesilesiyle sonuna gelmi oluruz. Cenab- Allah’a binlerce kere ükrediyoruz ki bereketli bir toprakta sizlerle beraber yayoruz. Bu bereketli topraklara ve burada yaayan insanlara hizmet ediyoruz. Bizleri duanzdan eksik etmeyin. Bizim sizlerle beraber bu Mersin’i ayaa kaldrma konusunda daha alacamz çok yol var. Ben bir kez daha Ramazannz tebrik ediyorum, Allah daha nice Ramazanlarda hep birlikte bu iftarlar paylamay nasip etsin” ifadelerini kulland.

Kurulan iftar sofralarnda binlerce vatanda dualar eliinde ezann okunmas ile beraber oruçlarn açt. Yaplan Kuran- Kerim tilaveti ve iftar duas ile Ramazan aynn huzur ve bereketini ayn sofrada paylaan vatandalar, birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarn açmann mutluunu yaad.

Yunus Çoban iftar öncesi ve sonrasnda ilahilerini seslendirirken, Fatma Beyza Gündoan’n iir dinletisi ve semazenlerin gösterisi ile vatandalar huzur dolu bir akam yaad.