Halitpaşa’da mahalle meclisi üyeleri belirlendi

Halitpaşa’da mahalle meclisi üyeleri belirlendi

Haber Ajansı Yayın Grubu

Halitpaşa’da mahalle meclisi üyeleri belirlendi

Mudanya Kent Konseyi ve Halitpaşa Mahallesi Muhtarlığı işbirliği ile Halitpaşa Mahallesi’nde Mahalle Meclisi seçimleri gerçekleşti. 45 kişinin aday olduğu seçimlerde 28 kişilik mahalle meclisi yapılan oylama ile belirlendi.

Mudanya’da ilk kez uygulamaya sokulan Mahalle meclis üyeleri yapılan demokratik bir seçimle belirlendi.  Mahalle sakinleri kendilerini temsil edecek ve sorunlarını dile getirerek, çözümünün takipçiliğini yapacak mahalle meclis üyelerini İkbal Betül Ali İhsan Çilingiroğlu Ortaokulu’nda yapılan seçimle belirledi.  Mudanya’da bir ilki gerçekleştirerek mahalle meclislerini oluşturmaya başladıklarının altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Halkımızın da içinde bulunarak destek vereceği çok güzel çalışmaları ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Bunun ilk örneğini de Halitpaşa Mahallemizde yaşadık” dedi.
“PROJELERİMİZ HALKIMIZLA BİRLİKTE UYGULANACAK”
Söz verdikleri bir proje olan mahalle meclislerinin oluşmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkyılmaz, “Daha önce Mudanya’yı hep birlikte yöneteceğiz diye söylemiştik. İnsanlarımız artık çok şeyin değişmesini istiyor ve beklentilerin bu yönde olduğunu bizlere bildirmekteler" dedi. “Mudanyalı isterse her şeyin üstesinden gelir” diyen Türkyılmaz, “Bunun bir göstergesi olarak ilçeye verilecek her türlü yatırım ve hizmet noktasında elini taşın altına mutlaka ve her zaman koyar. Bizim bundan sonra çok daha fazla işimiz var. Diğer projelerimizi de böyle bilinçli bir şekilde hemşerilerimizle bütünleşerek el ele verip gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.
“MAHALLE MECLİSLERİNE ÇOK İŞ DÜŞECEK”
Mahallelerde seçilen üyelerin, mahalleden sorumlu olacağına dikkati çeken Türkyılmaz, “Halkımızla ve mahalle meclislerimizle daha güzel ve daha başarılı hizmetlerin geleceğini düşünüyorum. Bugün demokrasinin çok güzel bir örneğini burada verdik.. Yakında diğer mahallelerimize de sandık konularak hemşerilerimiz doğal üyelerini belirleyecekler” dedi. Gösterilen ilgiye çok teşekkür eden Türkyılmaz, “Mudanya’nın demokrasi, barış ve özgürlükler kenti olma yolunda attığı bu adımlarla başarılı olması hepimizi çok mutlu edecektir” dedi. Amaçlarının Mudanya’nın tüm mahallelerinden toplam 1000 kişilik mahalle meclisi üyesinin belirlenmesi olduğunu dile getiren Türkyılmaz, “Hedefimiz bu rakamları yakalayarak, Türkiye’de en büyük mahalle meclis komitelerini Mudanya’da oluşturmaktır” diye konuştu.
“MUHTARLARDA BÖLGELERİNDE GÖREV ALIYOR”
Mudanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Halitpaşa Mahalle Muhtarlığı Üyeleri’nin görev aldığı seçimlerde 45 mahalle sakini aday olurken, 28 kişilik mahalle meclisi oylar ile belirlendi.  Yüzde 30 kadın, yüzde 20 genç ve yüzde 5 engelli kotası dikkate alınarak seçimler gerçekleşirken, adaylar aldıkları oylara göre sıralamaya girdiler. Bu uygulamaya göre Halitpaşa Mahalle Meclisi Asil Üyeleri şu isimlerden belirlendi.
HALİTPAŞA MAHALLE MECLİSİ ASİL ÜYELERİ
1. Ayşe Çiftçi, 2. Zehra Çimşitoğlu, 3. Emire Günel, 4. Özlem Uzun, 5. Dilek Soylu, 6. Günsel Parıltı, 7. Nuran İleri, 8. Şennur Uylaş, 9. Özge Çıkrıkçıoğlu Tuğrul, 10. Fevzi Ercan, 11. Gözde Bozkurt, 12. T. Güneş Demirci, 13. Erdem Onur Atlas, 14. Tamer Yılmaz, 15. Metin Aytürk, 16. Halil Altılar, 17. İsmet İbrahim Bilir, 18. Nevzat Yıldırım, 19. Hakkı Güleç, 20. Halil Toros, 21. Ünal Kırkaya, 22. Oktay Buzcu, 23. Ahmet Çetinkaya, 24. Bilal İlker Güzeltoprak, 25. Erhan Güven, 26. Orhan Bilgili, 27. Metin Ayyıldız, 28. Nuran Gürdal