GİRİTLİLER FESTİVALİNE MUDANYA DAMGASI

GİRİTLİLER FESTİVALİNE MUDANYA DAMGASI

Haber Ajansı Yayın Grubu

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Giritliler Dostluk ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen Giritliler Festivali’ne Mudanya Belediyesi adeta damga vurdu.

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Giritliler Dostluk ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen Uluslararası Giritliler Festivali’ne Mudanya Belediyesi kurduğu stant ve katılımıyla damga vurdu. Belediye olarak tek stant açan kurum olan Mudanya Belediyesi festival boyunca katılımcılardan büyük ilgi gördü. Festivale eşiyle birlikte katılan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise yaptığı konuşmayla büyük alkış aldı. Giritlilerin yaşadığı kentlerde daima farklı olduğunu ve demokrasi koktuğunu ifade ederek sözlerine başlayan Türkyılmaz, barış ve kardeşlik vurgusu yaptı. Giritlilerin Atatürkçülüğün, demokrasi ve laikliğin en önemli teminatı olduğunu da sözlerine ekleyen Türkyılmaz, festivale katılan Girit kökenli tek belediye başkanı olarak katılımcılardan büyük ilgi gördü. Türkyılmaz etkinlikte  Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Yunanistan’dan katılan Giritli konuklara Mudanya’ya özgü çeşitli hediyeler sundu.
DOSTLUK VE KÜLTÜR DAYANIŞMASI
Amaçlarının Giritli halkların dostluğunu pekiştirmek ve Girit kültürünü yaşatabilmek olduğunu belirten Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Giritliler, bu topraklarda ve Girit’te büyük acılar yaşadılar. Halkları birbirine düşman etmeye çalıştılar. Ama biz kardeş halklarız ve birlikte olmaktan yan yana durmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.  Düzenlenen festivale CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Girit Aya Nikalos Belediye Başkan Yardımcıları Haris Aleksakis, Kostis Kokinis’in yanı sıra Mudanya Belediye Meclis üyesi Hüseyin Esen, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sevgi Akuş ile birlikte Yunanistan ve Türkiye’den binlerce kişi katıldı.