Genel Müdür Yardımcısı Başaran, Personele Sertifikalarını Dağıttı

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Gölmarmara ve Saruhanlı atıksu arıtma tesislerini ziyaret ederek, gaz algılama eğitimini tamamlayan atıksu personeline sertifikala...

Haber Ajansı Yayın Grubu

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Gölmarmara ve Saruhanlı atıksu arıtma tesislerini ziyaret ederek, gaz algılama eğitimini tamamlayan atıksu personeline sertifikalarını takdim etti.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, iş ve çalışan sağlığının korunması konusunda yürüttüğü çalışmalarını özenle sürdürüyor. MASKİ’nin bu kapsamda il genelindeki atıksu arıtma tesislerinde görev yapan personele yönelik Gaz İhbar Sistemleri ve Teknik Emniyet eğitimleri tamamlandı. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik ve İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Hayri Okkalı ile birlikte Gölmarmara ve Saruhanlı atıksu arıtma tesislerini ziyarette bulundu. İlk durak olan Gölmarmara’daki programda,  Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Cülen ve MASKİ İlçe Şefi Lütfü Ersöz de yer aldı. Eğitimini tamamlayan atıksu personelini tebrik eden Genel Müdür Yardımcısı Başaran, çalışanlara sertifikalarını verdi. Ardından Saruhanlı’ya geçen Başaran ve beraberindekiler, ilk olarak Saruhanlı MASKİ İlçe Şefi Ahmet Yılmaz’ın da katılımıyla tesisi gezerek incelemelerde bulundu. Sonrasında ise eğitime katılan çalışanlar, Başaran’ın takdimiyle sertifikalarını aldılar.
“Daha sağlıklı ve güvenli bir iş ortamı sağlıyoruz”
İş güvenliği konusuna özellikle de atıksu arıtma tesislerinde ekstra önem gösterdiklerinin altını çizen MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, “Bildiğiniz üzere atıksu arıtma tesislerimizde atıksular, biyolojik ve kimyasal anlamda farklı süreçlere tabi tutularak arıtım işleminden geçiyorlar. Bu esnada da tehlikeli gazlar ortaya çıkıyor. Bu gazlarda herhangi bir sızma meydana geldiğinde, durumun tehlike yaratmasını önlemek için personelimizin bilinçlendirilmesi birincil koşuldur. Bizler de bu amaçla eğitim ve kontrollerimizi sürdürüyoruz. Çalışanlarımıza daha sağlıklı ve güvenli bir iş ortamı sağlayabilmek adına bu faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.