Gazilerimize vefa'

Başkan Develioğlu: Şehit ve gazilerimize minnettarız'

Haber Ajansı Yayın Grubu

Başkan Develioğlu: Şehit ve gazilerimize minnettarız…

Gazilerimize vefa…

 

Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de, Kore’de, Kıbrıs’ta, terörle mücadelede ve 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında Gazilik şerefine ve onuruna kavuşan kahraman gazilerimiz, 19 Eylül Gaziler Gününde saygıyla anıldı

Gaziler Günü Kutlama Programı, Kamu Binaları Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam eden Gaziler Günü Çelenk Sunma Töreninde, Bahçelievler Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı adına çelenkleri sunuldu.

Bahçelievler Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Bahçelievler Kaymakamımız İlker Arıkan, Garnizon Komutanımız Albay İlhan Başer, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Okul Müdürleri  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aynı gün akşamında ise gaziler kendileri onuruna verilen yemekte bir araya geldi.

Belediye Bakanı Osman Develioğlu’nun ev sahipliği yaptığı yemeğe Bahçelievler Kaymakam İlker Arıkan, Garnizon Komutanı Albay İlhan Başer, İlçe Müftü Vekili Sabri Özgökçe ile gaziler ve aileleri katıldı.

Tüm şehitlerimizin aziz ruhlarına, okunan Kur-an tilavetiyle başlayan program saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile devam etti.

Bahçelievler Öğretmenevinde gerçekleşen etkinlikte, Kaymakam İlker Arıkan ve Belediye Başkanı Osman Develioğlu, masaları tek tek dolaşarak gazi ve yakınlarıyla selamlaştı.

Anma programında konuşan Bahçelievler Kaymakam İlker Arıkan; “Peygamberlikten sonra ki en büyük makam, Şehitlik makamı. Biliyorsunuz cenneti gördükten sonra hiçbir insan tekrar dünyaya gelip ölmek istemezmiş ama şehitler müstesna. Gazilerimiz de aynı şekilde, bu vatan ve millet için canları hiçe sayan kahramanlardır. Bizler burada gücümüz yettiği kadar ve görev yaptığımız süre boyunca emrinize amadeyiz. Sizler olmasaydınız bizler burada olmazdık” dedi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da konuşmasında; “Gaziler günü münasebetiyle sizlerle beraber olmanın ayrıca onurunu yaşıyorum. Gaziliğin ne demek olduğunu, vatan için, geleceğimiz için, gelecek nesillerimiz için, çocuklarımız için, evlatlarımız için gözünüzü kırpmadan o kurşunlara göğsünüzü siper ederek bizlere anlattınız. Hakikaten öyle. Bunun ötesi şehitlik mertebesi. Hani şair diyor ya; Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Evet, bir kuru toprak eğer uğrunda ölen varsa uğrunda ölmeyi göze alan varsa vatandır. Evet, işte biz, bugün burada çok rahat bir şekilde yaşamımızı hayatımızı sürdürebiliyorsak geçtiğimiz süreçte bu ülke için, vatan için gözlerini kırpmadan şehit olmuş o insanların yüzü suyu hürmeti hayatlarımızı sürdürüyoruz.

İstiklal savaşında bu mücadeleyi sürdürenlerin, İstanbul’un kurtuluşunda şayet burada İstanbul için hayatını vermemiş olsalardı biz bugün burada hayatımızı sürdürüyor olmazdık.

İşte bu süreçte o gazilerimiz biz onlara her zaman minnet duyuyoruz, her zaman kendilerine şükran duygularımızı sunuyoruz. Şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman hayırla ve minnetle yâd ediyoruz, şehitlerimiz, gazilerimiz ve aileleri bizim başımızın tacıdır” dedi.