Evka Projesi Sertifikaları Sahiplerini Buldu

Evka Projesi Sertifikaları Sahiplerini Buldu

Haber Ajansı Yayın Grubu

Kadnlarn ve gençlerin eitimlerine önem veren ve bu konularda gerçekletirdii hizmetlerini hz kesmeden devam ettiren Mersin Büyükehir Belediyesi, Mersin Rotary Kulübü ibirlii ile 18 Ekim-8 Kasm tarihleri arasnda EVKA Projesi’ni hayata geçirdi.

Mersin Büyükehir Belediyesi Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen sertifika töreni ile sertifikalarna kavuan kadnlar, alannda uzman kiiler tarafndan verilen EVKA Projesi Eitim Seminerlerine youn ilgi gösterdi.

“Hiç bilmediim eyleri örendim, birçok konuda bilgi sahibi oldum”

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin EVKA Projesi eitim seminerlerinde eitim alan ev hanm Gülnur Keskin, “Büyükehir Belediyesi’nin bu eitim projesine katldm ve bana çok ey kazandrd. Hiç bilmediim eyleri örendim.  Ev kazalarndan, gençlerde madde bamllna kadar birçok konuda bilgi sahibi oldum. Bütün hanmlarn bu eitimlere katlmasn isterdim. Ben hiç erken kalkmazdm ama bu eitimler için sabah erkenden kalkp geldim. Evde bo bo oturuyordum ama bu proje ile yeni eyler örendim. Burada örendiimiz bilgileri artk normal hayatta kullanabiliriz. Ben bu projeyi bizler için hazrlayan Burhanettin Kocamaz Bakanmza çok teekkür ediyorum. Onu çok seviyorum. Mersin için çok güzel iler yapyor” dedi.

Büyükehir Belediyesi’nin sosyal ve kültürel anlamda kadnlarn toplumda daha çok yer almas konularnda güzel projelere imza attn ifade eden hsaniye Mahalle Muhtar Zehra Ylmaz, “Büyükehir Belediyemiz evinden çkmayan, toplumda bu bilgilere ihtiyac olan kadnlarmz evlerinden alp buraya eitim almalar için getiriyor. Kadnlarmz çevre bilinci, özgüven ve toplumsal konularda birçok eitim aldlar. Mahallemde ikamet eden kadnlarla eitimle ilgili sohbet ettiimde çok faydalandklarn, birçok yeni bilgi örendiklerini söylüyorlar. Bu anlamda Büyükehir Belediye Bakanmz Sayn Burhanettin Kocamaz’a çok teekkür ediyorum” eklinde konutu.

“Burhanettin Bakanmza her an ulaabiliyoruz”

Mahallesinden yaklak 30 kadnla eitimlere katldn ve günlük hayatta kullanabilecekleri faydal bilgiler örendiklerini ve merak ettikleri sorularn cevaplarn aldklarn belirten Atatürk Mahalle Muhtar Badegül Kaptan, “Kendi alannda uzman eitimcilerden eitim aldk. Özellikle hukuksal konularda kadnlarn haklarn örendik. Biliyorsunuz bu çok önemli bir konu ve avukatlardan kadnlarn haklarn örendik. Salk konusunda ise günümüzde yaygn hastalklar konusunda bilgilendirildik. Evde olunca doktora gitmeye çekiniyoruz ama uzmanlar dinleyince hastaneye gidilmesi gerektiini ve erken tehisin hayat kurtardn bir kez daha örendik” ifadelerini kulland.

Kadnlara verilmesi gereken eitimlerden birinin de geri dönüüm konusunda bilinmesi gerekenler olduunu söyleyen Atatürk Mahalle Muhtar Kaptan, “Evsel atklarn ayrlmas, camlarn, kâtlarn geri dönüümüne yönelik bireysel olarak da bilgiler örendik. Çevre bilincinin yalnzca toplumsal olarak deil, bireysel olarak da ne kadar faydasnn olduunu bu eitimlerde gördük. Burhanettin Bakanmz her zaman, her konuda bizim yanmzda ve her an ona ulaabiliyoruz. Yalnzca kadnlarla ilgili deil, benim mahallemde de çok güzel iler yapt. Bu eitimler için kendim ve mahallemdeki kadnlar adna Burhanettin Bakanmza çok teekkür ediyorum” dedi.

Seminerler sayesinde, kadnlar bilinçlendirildi

Bir ay boyunca ve 4 periyot halinde gerçekletirilen EVKA Projesi Eitim Seminerleri sayesinde, kadnlar bilinçlendirildi.

Ortalama 80 kadna belirli konularda verilen eitim program kapsamnda, Opr. Dr. Güran Dinçer tarafndan ‘Ev Kazalarnda lk Yardm’ hakknda bilgi verirken, Toros Üniversitesi Psikoloji Bölüm Bakan Prof. Dr. Kamuran Elbeyolu da ‘Kadn Olmak Harika’ adl bir söylei gerçekletirdi.

Prof. Dr. Serap Ergene ‘Yaanabilir Dünya çin Geri Dönüüm’, Psikolog Mervan Teselli ‘Madde Bamls Çocuunuzu Nasl Tanrsnz?’ ve Kardiyolog Uzm. Dr. Özlem Yüksekba da ‘Kalbin Muhteem Ritmi’ konulu sunumlarn gerçekletirerek, kadnlar bilgilendirdi. Eitimlerin son gününde de, Jinekolog Op. Dr. Atl Akta ‘Erken Tan Hayat Kurtarr’, Avukat Seher Yalçnkaya Çetin ‘Kadna iddet ve Kadn Haklar’ konulu semineri gerçekletirecek ve Davran Bilimleri Uzman Kunter Kurt ise ‘Aile çi letiim’ konularnda kadnlara eitim verdi. Sona eren eitimlerin ardndan yaklak 80 kadn sertifika sahibi oldu.