ENGİNAR MUDANYA'NIN ALTERNATİF TARIM ÜRÜNÜ OLACAK

ENGİNAR MUDANYA'NIN ALTERNATİF TARIM ÜRÜNÜ OLACAK

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği’nin Mudanya Belediyesi’nin destekleriyle geleneksel hale getirdiği ve geçtiğimiz hafta Güzelyalı Mahallesi’nde başlatılan Enginar fidesi dağıtımı, Mudanya Hal Bölgesi’nde gerçekleştirildi.

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği’nin, Mudanya Belediyesi destekleriyle hayata geçirdiği Enginar Fidesi dağıtımı Mudanya Hal Bölgesi’nde gerçekleştirildi. Geçtiğimiz hafta Güzeyalı Mahallesi’nde dağıtımına başlanan enginar fideleri toplamda 10 bin adet olarak Mudanyalılara dağıtılacak. Hal Bölgesi’nde gerçekleştirilen dağıtıma Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Meyve üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan’ın yanı sıra birlik denetleme kurulu üyesi Avukat İbrahim Turan ve Mudanyalılar katılım sağladı.
“ÜRÜNLERİMİZİ HERKES BİLSİN VE TANISIN İSTİYORUZ”
Mudanya’mızın tüm değerlerine sahip çıkacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’mız değerli tarım ürünleri olan zeytin, incir, üzüm ve enginarını destekleyen bir ilçe olmalıdır” dedi. En büyük isteklerinin yetiştirilen ürünlerin Türkiye çapında tanınması olduğunu belirten Türkyılmaz, “Ürünlerimizi herkes bilsin ve tanısın istiyoruz. Üreticimizin kazanması ve tüketicilerimizin de daha ekonomik şartlarda bu ürünlere ulaşmasını sağlamak amacındayız. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımız devam edecek. Gösterilen ilgiden dolayı Mudanyalı hemşehrilerimize ve bu çalışmada büyük emeği olan Meyve üreticileri Birliği yönetimine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“ENGİNAR ALTERNATİF BİR ÜRÜN OLACAK”
Dört yıldır enginar üzerine çalışmalar yaptıklarını belirten Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan, “Eskiden saray mutfaklarına hitap eden bu ürünümüzü, doğal ve GDO’suz olarak ürettik. Yetiştirilmesi içinde Mudanyalı hemşehrilerimize ücretsiz olarak dağıtımını gerçekleştiriyoruz” dedi. bu yıl 10 bin adet fide dağıtmayı hedeflediklerini de söyleyen Aydoğan, “Enginar fidelerinin ekimi sırasında ve sonrasında da takibini yaparak, alternatif bir ürün olarak değerlendireceğiz” dedi. Mudanya Belediyesi’nin destekleriyle Enginar Festivalini de Mudanya’da yapmayı istediklerini sözlerine ekleyen Aydoğan, verdiği destekten dolayı da başkan Türkyılmaz’a teşekkür etti.