EĞİTİM VE EĞLENCE DOLU YAZ OKULU

Esenlerli çocuklar, "Yaz Okulu"nda bu yazı da dolu dolu geçiriyorlar....

Haber Ajansı Yayın Grubu


Esenlerli çocuklar, "Yaz Okulu"nda bu yazı da dolu dolu geçiriyorlar.

Esenler'de "Yaz Okulları" devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün "Bilgiyle donatılmış, hikmetin arayışında bir gençlik için" sloganıyla düzenlediği "Yaz Okulları"nda 6-14 yaş arası öğrenciler, yaz tatili boyunca bir dizi etkinlikle buluşuyor. Esenler’de 27 ilk ve orta okulda, 7000 öğrenciyle gerçekleştirilen "Yaz Okulları"nda öğrenciler, değerler eğitiminden, kültürel, bilimsel ve sportif aktivitelere kadar birçok farklı alanda kendilerini geliştirme imkânı buluyorlar.

 

 

GENİŞ BİR YELPAZEDE EĞİTİM ALIYORLAR


Kur’an-ı Kerîm, Siyer, İlmihal, Adab-ı Muaşeret ve Ahlâk Eğitimleri gibi İslâmî ilimlerin yanı sıra, atölye çalışmaları, seminerler ve yarışmalarla zihin dünyalarına katkı sağlayan öğrenciler, spor turnuvaları, sanatsal çalışmalar, geziler ve izcilik kampları gibi programlarla da doya doya eğleniyorlar.

 

Esenler Belediyesi "Yaz Okulları"ndan öğrenciler kadar veliler de memnun. Yaz Okulu programlarının her aşaması ve çocuklarının durumu ile ilgili Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nden bilgi alan veliler, çocuklarının yazı verimli bir şekilde geçiriyor olmalarından duydukları memnuniyetlerini yöneticilerle paylaşıyorlar.

 

 

3 AĞUSTOS'TA FİNAL

İlçedeki tüm ilk ve orta okullarda düzenlenen "Yaz Okulları"nda çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Birbirinden renkli, neşeli görüntülerin yaşandığı etkinliklerde çocuklar gönüllerince vakit geçiriyorlar. Programa katılan çocuklara eşofman takımı, Kur'an-ı Kerim, kitap, cüz ve beslenme çantası dağıtılıyor. Hafta içi her gün 10.00 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleşen "Yaz Okulu", 2 Ağustos Perşembe günü düzenlenecek bir şenlikle final yapacak.