Egemenlik Kavşağı'nda Sona Doğru

Egemenlik Kavşağı'nda Sona Doğru

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Büyükehir Belediyesi’nin Ulam Ana Plan dorultusunda hayata geçirdii ve H. Okan Merzeci-Üniversite Caddesi’nde yapmnda sona gelinen Egemenlik Katl Kava’nda incelemelerde bulundu.

Projenin %75'i tamamland

Mersin Büyükehir Belediyesi, trafik younluuna çözüm amaçl hayata geçirdii Egemenlik Katl Kava Projesi’nin yüzde 75’ini tamamlarken, kava en ksa sürede vatandalarn hizmetine açabilmek amacyla son hzyla çalyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’nda hizmete açlacak olan katl kavak projesinde çalmalar tüm hzyla devam ediyor.

Egemenlik Kava Katl Kavak Projesi’nde bulunan kiriler 20,3 metre uzunluunda ve 90 cm geniliinde olup kavak tamamlandnda toplam 115 adet prekast kiri bulunacak. Bugüne kadar 20 adet kiriin montaj tamamlanrken, bir hafta içerisinde tamamnn montajnn bitirilmesi planlanyor.

Yine projede 12 metre standart uzunluk ile deien ebatlarda 27 adet istinat duvar bulunurken, duvarlarn tamam tamamland. Ayrca Mersin Büyükehir Belediyesi ekipleri tarafndan 331 adet fore kazk çalmas da tamamen bitirildi.

Projenin yamursuyu hatt ise yüzde 75 orannda bitirildi ve yaklak 600 metre 1000'lik yamursuyu hatt döenirken, 300 metre de 600'lük yamursuyu hatt yapld. Egemenlik Katl Kava’nn ana yol aks kazs tamamen ise bitirildi ve e zamanl olarak kaldrm bordür döeme, yaya korkuluklarnn montaj ve dier çalmalar da devam ediyor.