“CUMHURİYET VE MUSTAFA KEMAL’İ SİLEMEZLER”

“CUMHURİYET VE MUSTAFA KEMAL’İ SİLEMEZLER”

Haber Ajansı Yayın Grubu

Gazeteci ve televizyon program yapımcısı, Enver Aysever “Aykırı Kumpanya” adlı müzikli gösterisi ile Mudanyalılarla buluştu. Belgesel tadındaki gösteride Atatürk ve Cumhuriyet vurgusu yapan Aysever, Mudanyalılardan tam not aldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Mudanyalılar ile buluşan gazeteci ve program yapımcısı Enver Aysever, “Aykırı Kumpanya” adlı gösterisiyle Mudanyalılardan tam not aldı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Akın Poroy, Metin Şen, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri ile siyasi parti temsilcileri ve Mudanyalılar katıldı. Yakın geçmişimizi şekillendiren sosyal ve siyasal olayları edebiyat, müzik ve kayda geçmiş görüntülerle canlı bir belgesel tadında sahneye taşıyan Aysever, Mudanyalıları adeta bir zaman tünelinden geçirdi. Hikayeleri ve anılarıyla hafızaları tazeleyen Enver Aysever’e gösterisinde Aykırı Kumpanya Orkestrası eşlik etti. Nazım Hikmet, Aziz Nesin, Deniz Gezmiş, Tarık Akan, Atilla İlhan gibi usta isimlerin yaşamlarından kesitler de sunan Aysever, salonu dolduranlara duygulu anlarda yaşattı. Enerjisi ile herkesi kendine hayran bırakan Aysever, kitaplarını da Mudanyalılar için imzaladı.
İZMİR MARŞI İLE COŞKULU FİNAL
İzmir Marşı ile gösterisini coşkulu alkışlar eşliğinde sonlandıran Aysever, “Ne yaparlarsa yapsınlar, ne söylerlerse söylesinler bu Cumhuriyet bizim, bu memleket bizim. Mustafa Kemal Atatürk’ü kalplerimizden silemezler. Mutlaka Cumhuriyeti yeniden taçlandıracağız” dedi.  Etkinlik sonunda Aysever ve Mudanyalılar ile birlikte İzmir Marşı’nı seslendiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 30 Mart 2014’ten sonra Mudanya’da eşitlik, adalet, barış, kardeşlik ve Cumhuriyet güneşinin doğduğunu vurguladı. Mudanya’da Cumhuriyetin tüm değerleri ile Atatürk ilke ve devrimlerinin coşkuyla yaşanmaya devam edeceğini de sözlerine ekleyen Türkyılmaz, Aysever’e Atatürklü Türk Bayrağı ve çeşitli hediyeler takdim etti.