“Çocuklarımız Kayıtsız Şartsız Korunmalıdır”

“Çocuklarımız Kayıtsız Şartsız Korunmalıdır”

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Kent Konseyi Bakan Yasmina Lokmanolu son zamanlarda gündemde olan çocuk istismar ile ilgili bir mesaj yaynlad. Lokmanolu açklamasnda u ifadelere yer verdi;

“Son dönemde basna yansyan çocuk kaçrma, taciz, tecavüz, ikence ve öldürme olaylar kamu vicdannda onarlmas güç hasarlar brakmakta, çocuklarmzn yaadklar bu insanlk d muamele hepimizi derinden üzmektedir.

Kadn Cinayetlerini Durduracaz Platformu'nun raporuna göre son 8 ylda 104 bin çocuk kaybolmu, 26 bin çocuk evden kaçmtr. 2018'in ilk 5 aynda 520 çocuk cinsel istismara uramtr.

Bu korkunç tablonun neden ve nasl olutuu, bu olaylarn önüne neden geçilemedii ve sorunun nasl çözüleceine dair hepimizin elini tan altna koymas gerekmektedir.

Çocuklarmzn canlarna kast edenlere kar sesimizi çkarmak bir tercih deil, zorunluluktur. Çocuklarmz korumak ve yaatmak, geleceklerine sahip çkmak her birimizin ve elbette devletimizin en önemli sorumluluudur. Çocuklarn beden bütünlüünü, hayatn, ruh ve beden saln korumak ve bu yönde önlemler almak öncelikli gündemimiz olmaldr.

Çocuk istismarna kar açlan davalarda karlatmz “rza, iyi hal ve saygn tutum” gibi ceza indirimleri toplumun vicdann kanatmaktadr. Toplumsal beklentimiz, istismar yapanlarn cezasz kalmamas, istismarc lehine sunulan ceza indirimlerinin uygulanmamas, bu yönde yaanan yarglama sorunlarnn giderilmesine ek olarak koruyucu ve önleyici tedbirlerin alnmasdr.

Çocuk istismar; siyasi, toplumsal ve hukuki pek çok yönü bulunan ve bu nedenle hukuk, eitim, pedagoji, psikoloji, tp ve sosyal hizmet gibi farkl disiplinlerin birlikte çalmas ile çözülebilecek bir önemli bir sorundur. Bu gerçekten hareketle, çocuun cinsel istismarnn önlenmesi konusunda yaplacak yasal düzenlemelerde yasa koyucularn; bu konuda çalan uzmanlarn, eitimcilerin ve sivil toplum kurulularnn da görüüne bavurmas önemlidir.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak, çocuklarmza yaplan her tür saldry knyor, çocuk istismar konusu üzerinde hassasiyetle durduumuzu ve istismarn önlenmesine yönelik çalmalarn her zaman yannda olduumuzu bildiriyoruz”