Çocuk Dostu Şehir

Çocuk Dostu Şehir

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediyesi’nden çocuklara yönelik örnek hizmet

Mersin Büyükehir Belediyesi, Mersin’de yaayan çocuklara yönelik psikolojik sorunlarn önlenmesi, azaltlmas ve çözümlenmesini amaçlayan profesyonel psikolojik danmanlk hizmeti verecek olan ‘Çocuk Danma Merkezi’ projesini hayata geçiriyor.

Büyükehir Belediyesi’nin Yeniehir Bölge Park içerisine ina ettii ve Temmuz ay içerisinde açlacak olan ‘Çocuk Danma Merkezi’ çocuklara yönelik psikolojik danmanlk hizmeti verecek

Çocuklarn ve gençlerin salkl yetimesinin salkl bir toplum ve gelecek ina edebilmek için önemli olduunun bilinci ve sorumluluu ile hareket eden Büyükehir Belediyesi yeni oluturduu Çocuk Danma Merkezi ile Mersin’de yaayan ve psikolojik danmalk hizmetine ihtiyaç duyan çocuklara hizmet verecek.

Aileler bu merkezden ücretsiz faydalanacak

Yalnzca çocuklarn yararlanabilecei danma merkezinde, alannda uzman psikologlar eliinde çocuklarn rahatszlklarnn tan ve tehisi gerçekletirilecek. Çocuk ve ebeveyn arasnda yaanan problemlerin tespiti üzerine çalmalar yaplarak, testler ve anketler uygulanacak. Anket sonras aileler raporla bilgilendirilecek ve aileler ilgili yerlere yönlendirilecek.

Ailelerin bavurusu ile ilk görüme için randevu verilecek ve çocuk hakknda bilgi alnacak. Bu görüme çocuun geliimsel özelliklerine uygun danmanlk hizmetinin planlanmas için yaplan bir ön deerlendirme eklinde olacak. Çocuun ve ailelerin ihtiyaçlarna göre dikkat, geliim deerlendirme testleri, zeka testleri ve resim yorumlama testleri gibi araçlar psikologlarn uygun görmesi sonucu uygulanarak, aile ile ibirlii içerisinde terapi süreci balatlacak. Merkez randevu sistemi ile çalacak ve aileler merkezden ücretsiz faydalanabilecekler.

Merkez sayesinde aileler çocuklarnn psikolojik durumu hakknda bilinçlenirken, kendi çocuunu daha yakndan tanma frsat bulacak ve kafasndaki soru iaretleri çözüme kavuacak.

Kent yaamnn hengâmesinde çocuklarndaki deiiklikleri fark edemeyen ailelere yönelik açlan bu merkezde ailelerin farkndal arttrlarak, ailelerin bilinçlenmesi ve bilinçler nesiller yetimesi salanacak.