Çamlıyayla Arıcılarına Büyükşehirden Destek

Çamlıyayla Arıcılarına Büyükşehirden Destek

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mersin li Arcl Yaygnlatrma Projesi kapsamnda balad ar kovan datmna Çamlyayla’da devam etti.

Çamlyayla Belediyesi binasnn önünde gerçekleen ar kovan datm törenine Milletvekili Baki imek, Çamlyayla Kaymakam Uur Ünsal, Çamlyayla Belediye Bakan smail Tepebal, MHP Çamlyayla lçe Bakan Ali Rza Genç, Çamlyayla Ülkü Ocaklar Bakan Recep Özdemir, oda ve dernek temsilcileri ve üreticiler katld.

Büyükehir Belediyesi, Mersin krsalnda ar yetitiricilii ve bal üretimini tevik etmek, kadnlarn üretime katlmasna destek olmak amacyla gerçekletirdii ar kovan datmna ilçe ilçe devam ediyor. Çamlyayla’da gerçekletirilen datmda 2 arl, bir bo katl olmak üzere 240 üreticiye 480 arl, 240 bo kovan destei yapld.

 “Büyükehir Belediyesi nasl çalr hem Türkiye’ye hem dünyaya gösteriyoruz”

Çamlyaylal üreticilerle bir araya gelen Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “ 2014 ylnn 30 Mart ayndan itibaren Mersin Büyükehir Belediyesi nasl çalr hem Türkiye’ye hem dünyaya gösteriyoruz. Büyükehir Belediyemizin ortaya koyduu hizmetler ve projeler Türkiye’de bütün Büyükehir Belediyeleri tarafndan örnek alnyor. Gelip Mersin’de bizzat yerinde inceliyorlar ve buradaki projeleri kendi bölgelerinde uygulamak için bir harita çiziyor. Bizler bu topraklarn çocuklaryz. Sizlerin arasndan çktk. Sizlerin skntsn çok derinden biliyoruz ve bu bölgedeki insanlarmzn her eyin en iyisine layk olduu bilinciyle hareket ediyor, her türlü destei veriyoruz. Birçok büyükehirde tarmla ilgili hiçbir proje yok. Çünkü yasa bunu ihtiyari brakm yani Büyükehir Belediyesi isterse yapar isterse yapmaz. Ama biz bölgenin yapsn, vatandan nelerle itigal ettiini, hangi skntlar çektiini biliyoruz. Tarmla urarken hiçbir eitim almadan anam babam usulü ile bu ileri götürmeye çaltn, teknolojiden yeterince faydalanmadn biliyoruz. Bu konuda kafa yoruyor projeler üretiyoruz. Tarmla ilgili Mersin’i bir bütün olarak ele alp, her bölgeye ihtiyac olan destei veriyoruz” dedi.

“Sizlerin ban yere edirmemek için gece gündüz koturmaya devam edeceiz”

Tarmsal hizmetler konusunda üreticilere verdikleri desteklerden ksaca söz eden Bakan Kocamaz, vatandalarn sahip olduu arazilerden en yüksek ve kaliteli verimi alabilmesi için projeler gelitirdiklerini belirterek, “unu söylemekte fayda görüyorum. Cumhuriyetimiz 95 yanda. Biz göreve geldiimizde 91 yandayd. Bu 91 yllk süre içerisinde maalesef bölgemizin krsal yeterince hizmet alamam. Biz yolsuz ve susuz yerleim birimi brakmayacaz dedik. Ve Allah’a ükür 5 bin 500 kilometrelik yol amzn tamamna yaknn asfaltla kapladk. Allah’a çok ükür ki Cumhuriyet tarihinde görülmeyen hizmeti son 4 yl içerisinde Büyükehir Belediyesi olarak vatandalarmzla buluturduk. Bu bize gurur veriyor. Vatandalarmz dua ettikçe, Allah raz olsun dedikçe bizde vites büyütmeye devam ediyoruz.  Vatandamz ii ehline verdii zaman daha ksa yoldan, daha kaliteli hizmetlere kavuabiliyor. Sizler bizlere 1994’ten bu yana gönül rahatl ile görev verdiniz. Biz de sizlerin ban yere edirmemek için gece gündüz demeden kouyoruz ve komaya da devam edeceiz” diye belirtti.

“Burhanettin Bakan bölgenin kaderini deitirdi”

Ramazan ay boyunca Mersinli vatandalar yalnz brakmayarak ilçe ilçe gezen MHP Mersin Milletvekili Baki imek, Bakan Kocamaz’a Çamlyayla’ya ve Mersin’in tüm ilçelerine yapt hizmetlerden dolay teekkür ederek, “Çamlyayla ilçesini yol konusunda, su konusunda kaliteli hizmetlerle buluturdu. Körmenlik, Sebil, Kisecik mevkilerinin sulama suyu projeleri ile bölgenin kaderini deitirdi. nsanlarmzn a ve i bulma uruna bölgelerini terk etmelerine engel olarak, hayatlarn devam edebilmek için elinden geleni yapt. Toroslar’da ki Yörüklerimizin de yardmna kotu. Merkezde ki vatandan da yardmna kotu. imdi de kadn üreticilerimiz için ar kovan datm gerçekletiriyor. Bu datmlar üreticiye destek olmas açsndan örnek bir projedir. Vatandalarmza il genelinde yaplan hizmetler için Burhanettin Bakanmza teekkür ediyorum”  ifadelerini kulland.

“Büyükehir’in hizmetleri sayesinde Çamlyayla makûs talihini yendi”

Ar kovan datm töreninde konuan Çamlyayla Belediye Bakan smail Tepebal, krsalda yaayan insanlar olarak Büyükehir Belediyesine minnettar olduklarn ifade ederek, “Öncesinde nüfusumuz ar derecede ehirlere kayyordu. Nüfusun kaymamas için insanlarmzn burada ürün yetitirip, satmas gerekiyor. Bugüne kadar çok fazla insanmz gönderdik. Ama bu makûs talihimizi Büyükehir Belediyemizin yapm olduu çalmalarla yendik. Datlan domates, ceviz, asma fideleri sayesinde Çamlyayla’nn çehresi deimeye balad.  Bu projelerle üreticilerimiz ilçemizde kalmaya balad. ehirden ilçemize doru dönülerde balad. Bu çok güzel bir ey. Bu çalmalarndan dolay Sayn Bakanmz Burhanettin Bey’e teekkür ediyoruz. imdi de üreticilerimize ar kovan veriliyor. Çamlyayla kr bal konusunda marka haline gelmiti. Ama Büyükehir’imizin bu destekleri balmza deer katacak, üreticilerimizi tevik edecektir. Krsala çok önem veren Burhanettin Bakanmza huzurlarnzda çok teekkür ediyorum” eklinde konutu.