Büyükşehir'in Sosyal Projeleri Japonya'ya Örnek Oldu

Büyükşehir'in Sosyal Projeleri Japonya'ya Örnek Oldu

Haber Ajansı Yayın Grubu

Japonya’nn TKA’s konumundaki Japon IC Net Limited temsilcileri, Mersin’deki sosyal hizmet çalmalarn inceledi ve Mersin Büyükehir Belediyesi’ne ortak çalma teklifi sundu.

Türkiye’nin kalknma tecrübesinin baka ülkelerle paylalmas ve ibirlii ortakl anlay ile çalmalar yürüten Türk birlii ve Koordinasyon Ajans Bakanl’nn (TKA) Japonya’daki bir benzeri olan Japon IC Net Limited yöneticileri, Mersin Büyükehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

 

Büyükehir Belediyesi’nin sosyal hizmetler alannda hayata geçirdii projelerini incelemek ve kendi ülkelerinde de ayn uygulamalar gerçekletirmek amacyla Mersin’e gelen Japon TKA’s, Büyükehir Belediyesi’nin hizmetlerini yerinde inceledi. Büyükehir Belediyesi’nin Mersin’deki dezavantajl kadn, çocuk, yal, hasta, engelli ve sosyal dlanmlar ile dezavantajl gruplar tekil eden kii ya da ailelere destek verilmesini salayan çalmalarnn farkna varan Japon IC Net Limited temsilcisi Mrs. Shima Hayase, Mersin Sosyal Hizmetler Uzmanlar Dernei birliktelii ile Mersin Büyükehir Belediye Bakanl’na geldi.

Ziyaret esnasnda Büyükehir Belediyesi tarafndan, Japon IC Net Limited temsilcisi Mrs. Shima Hayase’e Mersin’e son dört yl içerisinde yaplan yatrmlar, insan odakl projeler, profesyonel meslek elemanlar ile yaplan sosyal sorumluluk ve sosyal belediyecilik hizmetleri anlatld. Yaplan çalmalar hayranlkla gözlemleyen Mrs. Shima Hayase, yakn zamanda Japonya’nn TKA’s konumundaki IC Net Limited’in finansal destei ile halen yürütülen kadn, engelli, çocuk ve mülteci çalmalarna ortaklk destei sunabileceklerini ifade etti.

Bu balamda Büyükehir Belediyesi sosyal hizmet uzmanlar ve bürokratlarnn 3 saatlik koordinasyonunda gerçekleen toplant sonunda özellikle Japonya’ da sklkla karlalan afetler sebebiyle ahane, mobil tr mutfa ve afetlerde psiko-sosyal hizmet anlamnda Mersin Büyükehir Belediyesi’nin deneyimlerinden yararlanmak istediklerini belirttiler. Bir tanma ve bilgi alma toplants eklinde geçen ziyarette Mrs. Shima Hayase, Büyükehir Belediyesi’nin çalmalar hakknda detayl notlar alarak basl sosyal hizmet kaynaklarn da inceleme frsat buldu.

 

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz da “nsan odakl, insan sevgisi ve insan saygs ile sarmal yaptmz Büyükehir Belediyesi hizmet kültürünü Sosyal Hizmetler Dairesi Bakanln kurarak kurumsal hale getirmeye özen gösterdik. Bu anlay ile öncelikle Mersin genelindeki dezavantajl kadn, çocuk, yal, hasta, engelli, sosyal dlanmlar ve dier dezavantajl sorun gruplarn tekil eden kii ya da ailelere destek verilmesi olmazsa olmazlarmzn arasnda yer ald. Halka hizmetin hakka hizmet olduu düsturundan yola çkarak Mersinlilere hizmeti bir ibadet kaps saydk. Bu nedenle vatandalarmza en iyi hizmetin, en iyi sunumun verilmesini iar edindik. Tüm ekibimle söz verdiimiz çerçevede Mersin’ de yaplmayanlar yaptk, yaptklarmz da yapacaklarmzn teminat olarak görülmesini arzuladk. Vatan sevgisi, millet sevgisi ve yaradan muhabbeti ile harmanladmz hümanizmle perçinlediimiz hizmet akdi için ylmadan, usanmadan çalmaya gayret ediyoruz ve edeceiz. Bu gayretin ana temasn Mersin’ in saygdeer hemerilerimizden aldmz, bizlere feyz kattklarn ifade etmek isterim. Biz güzel Mersinimizi yine söz verdiimiz gibi birlikte yönetip, birlikte büyütmenin karar ve azmi içerisindeyiz” sözlerini kulland.