Büyükşehir'in Engelliler Dairesi, Kurdali Mahallesi'ne Konuk Oldu

Büyükşehir'in Engelliler Dairesi, Kurdali Mahallesi'ne Konuk Oldu

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediyesi Engelliler Dairesi Bakanl, Toroslar lçesi Kurdali Mahallesi’ne konuk olarak, engelli bireyler ve aileleri ile bir araya geldi.

Her ay rutin olarak mahalle ziyaretleri gerçekletiren Mersin Büyükehir Belediyesi Engelliler Dairesi Bakanl uzman personelleri, bu seferki ziyaretlerini Kurdali Mahallesi’ne yapt. Kurdali Mahalle kahvesinde engelli vatandalar ile bir araya gelen Engelliler Dairesi uzman personelleri, engelli bireylerin taleplerini, problemlerini ve sorunlarn dinledi.

Engelli bireyler ile yüz yüze buluup, onlarn taleplerini dinleyen uzman personeller, ayrca Mersin Büyükehir Belediyesi Eriilebilirlik Yönetmelii ve ilgili mevzuat hakknda bilgi verirken, engelli haklarn da anlatt. Gerçekletirilen programda engelli çocuklara sahip olan ailelerin, çocuklaryla ilgili ortaya çkan psiko-sosyal sorunlara da rehberlik yapmak hedeflendi. Büyükehir Belediyesi’nin engellilere yönelik gerçekletirdii faaliyetleri de anlatan uzman personeller, engelli haklar hakkndaki sorulara yant verdi.

“Onlar mutlu olunca mahalle de mutlu olur”

Kurdali Mahalle Muhtar Mahfuz Örenç, Büyükehir Belediyesi’nin ekiplerini mahallesinde görmekten duyduu mutluluu dile getirerek,  “Ben bata Mersin Büyükehir Belediye Bakanma ve Engelliler Dairesi Bakanl çalanlarna bize bu frsat verdikleri için çok teekkür ederim. Özellikle halkmzn, insanlarmzn talep ettikleri ey bu idi. Birebir yetkililerle görümektense mahallede onlar ziyaret ederek, sorunlarn dinleyerek, hep biz onlara sormayalm, biraz da onlar bize sorma hakkna sahip olsunlar diye bu toplanty düzenleme gerei duydum. Büyükehir Belediye Bakanmz Sayn Burhanettin Kocamaz bu konuda da yardmc oldu ve kendilerine tekrar çok teekkür ederim. nanyorum ki bundan sonra vatandalarmza büyük yardmlar olacak. Çünkü birebir görümek ayr bir olay, uzaktan dinlemek farkl bir olay. Genelde bu insanlarmzn ihtiyac olan akülü arabasdr, tekerlekli sandalyesidir, gda paketi yardmdr veya Dosteli Market’ten yardm alabilmelerini salamak istiyorum. Çünkü bu insanlarn hiçbir ekilde çalma imkânlar yok. Dolaysyla bir beklentileri var. Biz de umut ediyoruz ki bu saatten sonra engelli vatandalarmza öncelik verilsin. Benim için engelliler çok önemli, o vatandalarmza yardm edilsin istiyoruz. En azndan kap zillerini çalp, halini hatrlarn sormalar onlar mutlu eder. Onlar mutlu olunca mahalle de mutlu olur, Mahalle Muhtar da haliyle mutlu olacaktr” dedi.

“Akülü araç bizim can damarmz”

Kurdali Mahallesi’nde yaayan engelli birey Gülseren Sürgel ise Büyükehir Belediyesi’nin daha kendisine akülü araç hediye ettiinden bahsederek, “Bana bir akülü araç hediye ettiniz. Çok teekkür ederim. Akülü araç bizim can damarmz. 2 çocuum var, keke yllar önce o çocuklarm doduunda olsayd dedim. Çünkü çok zorluklar çekmitim, o zaman olsayd çocuklarma kendim daha iyi bakardm. Allah raz olsun Belediyemizden. nallah bundan sonra da dier arkadalarm da kavuurlar akülü araçlarna. Çok memnunum, Allah bin kere raz olsun hepsinden” eklinde konutu.