Büyükşehir?den Kıbrıs Çıkarması

Büyükşehir?den Kıbrıs Çıkarması

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Kbrs’a bar ve huzuru götürmek için 44 yl önce canlarn ortaya koyan Mersinli Kbrs Gazilerini, aileleriyle birlikte düzenledii gezi ile Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti’ne gönderdi.

Büyükehir’den tarihe yolculuk frsat

Büyükehir Belediyesi tarafndan, Kbrs Bar Harekât’na katlan Türkiye Muharip Gaziler Dernei Mersin ubesi üyeleri ve aileleri Kbrs gezisine gönderildi. Kbrs Bar Harekâtndan 44 yl sonra bamszln kazandklar topraklar aileleriyle birlikte gezecek olan gaziler, o günleri tekrar yaama frsatna eriecek.

Etkinlie katlan gaziler ve aileleri, Mersin Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Bakanl yetkilileri tarafndan, 9 Ocak günü sabah saatlerinde Tevfik Srr Gür Stadyumu önünden Adana akirpaa Havaalan’na uurland. 9-11 Ocak tarihleri arasnda düzenlenecek olan gezi ile Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti gezilecek ve aileleriyle beraber Kbrs gezisine götürülen 66 kii, Kbrs’ yllar sonra gezip görme frsatna eriecek.

Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti’ne gitmek üzere yola çkan 66 gazi ve aileleri, Girne Kalesi, St. Hilarion Kalesi, Çkarma Plaj, Özgürlük Ant, Açk Hava Müzesi, Karaolanolu Park, Geçitköy Baraj, Mavi Kök, 49. Piyade Alay Güzelyurt Doa ve Arkeoloji Müzesi, Cengiz Topel Ant, Lefke Baraj Poligan Bölgesi, St. Mamas kon Müzesi ve Lefke Kasabas Panoromik Turu’na katlacak.

Gazilerden Bakan Kocamaz’a teekkür

Kendileri için böylesi önemli bir organizasyon düzenleyen Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkürlerini ileten gaziler, 44 yl sonra Kbrs'ta bulunacak olmann mutluluu ve heyecan içinde olduklarn belirtti. Türkiye Muharip Gaziler Dernei Mersin ube Bakan Kemal Cndz, “44 yl sonra gazilerimizin Kbrs’ vatan yaptklar, süngüleriyle Kuzey Kbrs Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduklar topraklara gidiyoruz. Bu sevincimizi Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a borçluyuz. Biz gaziler olarak Kbrs’a gittiimizde oradaki anlarmz yeniden tazelenecek. Orada ehit olan arkadalarmzn ruhuna da birer Fatiha okuyacaz. Bu bizim için çok büyük bir deerdi ve bu deeri bizlere veren ilgililere sonsuz teekkür ediyorum. Bundan sonra da Kbrs’a gitmeyen gazimiz kalmasn istiyoruz. 44 yl sonra Kbrs’a giderek oradaki atmosferi yeniden yaamak biz gaziler için büyük eref. Bizler oraya 20 Temmuz’da gitmitik. O zaman srtmzda 30 kilo yük, ayamzda da büyük postallar vard. Kumlarn, yanan ekin tarlalarnn üzerinde silaha kar gösümüzü siper ettik ve mücahitlerle bugünkü Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti’ni kurduk. Bundan da çok mutluyuz. Gaziler olarak bu göreve nail olduumuz için de onurluyuz” dedi.

Kbrs Gazisi Ali Kölyeli’nin ei ükran Kölyeli, “Eimin savat yerleri görmek için Kbrs’a gidiyoruz ve çok gururluyuz. 44 yl sonra orada eimle bulunmak çok ayr bir duygu. Anlatlmaz yaanr. Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz, bizlere 44 yl sonra oralar görme frsat veriyor. Kendilerine çok teekkür ediyorum” eklinde konutu.

Gazi elerinden Ümmü Sar ise “Eimin Kbrs Bar Harekat’nda savat yerleri Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz sayesinde gezip göreceiz. Çok mutluyum. Çünkü o zamanlar savata köylerimizde çok büyük skntlar çektik. O yüzden oralar gidip görmek benim için çok büyük bir mutluluk” ifadelerini kulland.